Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEUTSCHE WELLE
Povratak na članak

Hrvatski liječnici masovno odlaze u tuđinu: 'Odlazak je racionalna odluka'

Liječnici odlaze u potrazi za životom dostojnim truda koji su uložili u svoje obrazovanje. Tko im to može zamjeriti?

Komentari 16

VO
vorda400
10:24 13.02.2017.

To je sve nama nasa borba dala ni jedna vlada prije ni bilo koja iduca nece rijesiti ovakve probleme jer to im nije u interesu samo se bacaju kosti narodu da se makne fokus sa njihove nesposobnosti ili sposobnosti rada za inerese jedne manjine ili lobija nama treba hitna okupacija neke drzave jer tek kad nas netko gazi sanjamo o pravednoj drzavi ovo nemoze dugo trajati

VL
Avatar moravica
moravica
13:28 13.02.2017.

ma nije hrvatska toliko kriva koliko propaganda i ti englezi ..nemci,dobiju gotovog doktora...pane im sa neba...zna posao,belac je...i kulturan...a toliko je drzava ulozila u njih...ok,ako si placao privatni fakultet...putuj..ako te drzava financirala...prvo vrati pare pa putuj

VL
SO
Sokak
12:09 13.02.2017.

"...Dostojnim truda koji su uložili..." Svi smo mi uložili rud u njihovo školovanje da bi smo imali liječnike. I naravno da će ih njemačka, UK, Irska, Škotska i šta ti ja znam koja sve ne, prihvatiti jer nisu uložili nii lipu u njihovo školovanje. Zna se koliko vani košta fakultet pa izvolite to iskeširati i sretan vam put

VL
JD
jdoranic
11:09 13.02.2017.

Možda je čak i gore stanje sa medicinskim sestrama i tehničarima - oni također hrpimice odlaze van.. Ne zamjeram im - tko će nam ostai?

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
12:19 13.02.2017.

I azijati zaobilaze Hrvatsku... i to puno o nama govori.

VL
HY
Hygeia
13:12 13.02.2017.

Neka idu barem se tamo budu naucili zaraditi novac .Bas prosli tjedan bilo ovdje u Njemackoj na TV o beskucnicima u Münchenu i medu njima bio i jedan slovenski dr.zubar i kaze poslije studija u Slo.nije mogao naci posao ii posao i dosao u München i radi sada u starackom domu kao pomocni njegovatelj i ceka vec mjesecima da mu se papiri prihvate da moze raditi kao dr.zubar,i dovuci suprugu sa djecom.Posto nemoze naci stan kojeg bi mogao i platiti ide spavati u ta odredista za beskucnike.Evo ja jos nisam upoznala niti jednog ljecnika ovdje od tog velikog hrvatskog iseljavanja .

VL
PV
prcko.vitamincic
15:40 13.02.2017.

Situacija nije alarmantna. Situacija je bila prije 2 godine alarmantna, a sada je situacija beznađe u opstanak hrvatskog naroda, dakle matematički rečeno idemo ka totalnom uništenju. Brod je već udario o santu leda, voda ulazi u brod, tko zna plivati neka krene čim prije sa ovog broda koji polako ali sigurno tone.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
12:05 13.02.2017.

Hrvatski liječnici masovno odlaze u tuđinu jer su kao intelegentni i školovani ljudi primjetili da nemaju Hrvatske ukoliko nisu dio domoljubno odabranih 200 bogatih familija.

VL
BF
bf2
19:45 13.02.2017.

omogućiti školovanje na medicinskim fakultetima samo onima koji pristanu vezati se ugovorom za rad u RH. Više nam se isplati uvoziti "gotov proizvod" iz bugarske i rumunjske nego financirati likove koji će nakon obrazovanja šmugnuti van. Oni neka si sami plaćaju

VL
ST
stipe123
10:20 13.02.2017.

Odlaze u tuđinu iz Tuđmanine.

VL
JS
John_Smith
09:34 14.02.2017.

antihrvatska propaganda na večenjem se nastavlja, sa drugarima iz deutsche welle radi se na širenju defetizma i apatije pa i mržnje prema domovini i onom što nas čini ljudima, a to su naši preci i tradicija. Ne treba nikog mrziti, ali treba voljete svoje pretke, narod i cijeniti školovanje koje si dobio i odužiti se društvu. Nije lako, (nije nigdje, svugdje treba raditi), ali unatoč svim nedaćama treba se truditi činiti ovo društvo boljim i biti strpljiv.

VL
DU
Deleted user
11:28 13.02.2017.

Ja bi im i te kako zamjerio dok ne vrate pare za školovanje i specijalizaciju. Treba ukinuti besplatno školovanje ili barem one koji odu van ovršiti za pare koje su porezni obveznici (uključujući i Tozine tete na blagajni) otkinuli od usta sa svrhom da bi ih ovi poslije liječili...

VL
AM
AMD------------------------
11:50 13.02.2017.

a trud koji je ulozen,da bi se oni mogli obrazovati,to je palo sa neba?? deutsche welle? tko iz deutsche welle pise ovo ?

VL
LA
Lavica7
17:21 13.02.2017.

I tako ce Hrvatska biti zemlja bogatih ljudi. Ostat ce samo bogatasi. Tako je I zamisljeno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.