Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski laburisti: U što kraćem roku isplatite plaće radnicima

Hrvatski laburisti – Stranka rada u svom priopćenju kažu da pozdravljaju odluku Europske komisije da Vladi RH odobri da brodogradilištu Uljanik izda državno jamstvo za zajam od 96 milijuna eura
23. siječnja 2018. u 10:30 2 komentara 201 prikaza
Uljanik
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Od Vlade i Uprave Uljanika zahtijevamo da se sada u što kraćem roku isplate plaće radnicima, da se plate kooperanti i dobavljači kako bi i njihovi radnici mogli dobiti plaće, da se plati materijal kako bi se osigurao nastavak proizvodnje te da postupak restrukturiranja u ovoj situaciji bude transparentan i da kao rezultat ima nastavak brodograđevne djelatnosti i u Puli i u riječkom 3. maju - ističu u svom priopćenju Hrvatski laburisti.

uljanik Brodogradilište Nakon odluke Europske komisije, štrajk radnika Uljanika 'u mirovanju'

Dodaju da s obzirom na najavu potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić kako je ovime riješena prva faza te da slijedi restrukturiranje i traženje strateškog partnera za Uljanik, očekuju da se taj proces provede transparentno, uz jasnu viziju oporavka poslovanja Uljanik grupe.

- Od Vlade tražimo da od potencijalnih investitora zahtijeva da se nedvosmisleno izjasne o svojim namjerama u vezi Uljanika te da se očituju ima li brodogradnja uz njihovu dokapitalizaciju šansu za opstanak ili će tu djelatnost svesti na najmanju moguću mjeru, a većim dijelom se okrenuti turizmu. Također, od Vlade tražimo da iznese jasan plan zbrinjavanja tehnološkog viška radnika, za koji se predviđa da će "otpasti" u restrukturiranju i diverzifikaciji Uljanik grupe - kažu iz ove stranke.

- Nadamo se da 96 milijuna eura odobrenog kredita nije u funkciji trenutačnog kupovanja socijalnog mira i da Vlada i lokalna samouprava u svojim sljedećim potezima neće dopustiti da se zatre brodogradnja, jedina preostala veća industrijska grana koja u velikim postocima sudjeluje kako u državnom, tako i u izvozu jedinice lokalne samouprave na području na kojem se nalazi - stoji na kraju priopćenja koje potpisuje David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Uljanik
1 / 13
U Uljaniku se gradi prvi luksuzni kruzer na svijetu sa šest zvjezdica
Martina Dalić ministrica Dalić: 'Uljanik treba što prije pristupiti restrukturiranju i izboru strateškog partnera' uljanik Dobra vijest! Europska komisija odobrila državnu potporu za Uljanik Uljanik Očekuju žurni odgovor Zbog Uljanika pulski IDS pisao Junckeru: 'Sve je na EK'
Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • jasenka:

    Ti si onaj koji stalno nesto trazi a sto si u zivotu ucinio.

  • englezac:

    Sjecam se onih" Jogurt revolucija" u ex.Yugi.