Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatski gradovi domaćini Svjetskih umjetničkih igara

Gradovi domaćini Svjetskih umjetničkih igra su Umag, Ludbreg, Zagreb, te Vukovar gdje će se 30. lipnja biti i svečano otvorenje
26. lipnja 2013. u 13:49 0 komentara 14 prikaza
svjetske umjetničke igre
Foto: Branimir Bradarić/VLM

Svečano otvaranje Svjetskih umjetničkih igara, koje se održavaju od 29. lipnja do 10. srpnja u Hrvatskoj, održat će se 30. lipnja u Vukovaru, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Osim u Vukovaru igre se održavaju u Umagu, Ludbregu i Zagrebu gdje će biti održana njihova završnica. Ukupno se na igrama očekuje sudjelovanje oko 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta. Od toga broja njih 200-ak, iz Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda, Crne Gore i Hrvatske, sudjelovat će u Vukovaru.

– Planirano je da se dnevno održava niz kulturnih događanja u muzejima, galerijama, kazalištima, koncertnim dvoranama te na otvorenim prostorima. Program pretpostavlja izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, književne susrete, raznovrsne glazbeno – scenske nastupe i modne revije. Za sve kulturne manifestacije ulaz će biti besplatan, rekao je Sabo najavljujući Svjetske umjetničke igre dodajući i da je sam datum održavanja igara tempiran s ulaskom Hrvatske u EU. Svaka država će se i na druge načine predstaviti građanima tako da su najavljeni dolasci i poznatih svjetskih plesnih skupina i njihovi nastupi i sl.

U okviru planova dogovoreno je i da će se igre u buduće održavati svake druge godine u drugoj zemlji domaćinu. Inače, intelektualni vlasnik projekta je organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj – Svjetske umjetničke igre – World Art Games (WAG).

>>Filipov 3D tigar u prirodnoj veličini oduševio Nijemce

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.