Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Vukovaru otvorenje

Hrvatski gradovi domaćini Svjetskih umjetničkih igara

svjetske umjetničke igre
Branimir Bradarić/VLM
26.06.2013.
u 13:49

Gradovi domaćini Svjetskih umjetničkih igra su Umag, Ludbreg, Zagreb, te Vukovar gdje će se 30. lipnja biti i svečano otvorenje

Svečano otvaranje Svjetskih umjetničkih igara, koje se održavaju od 29. lipnja do 10. srpnja u Hrvatskoj, održat će se 30. lipnja u Vukovaru, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Osim u Vukovaru igre se održavaju u Umagu, Ludbregu i Zagrebu gdje će biti održana njihova završnica. Ukupno se na igrama očekuje sudjelovanje oko 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta. Od toga broja njih 200-ak, iz Kolumbije, Malezije, Meksika, Novog Zelanda, Crne Gore i Hrvatske, sudjelovat će u Vukovaru.

– Planirano je da se dnevno održava niz kulturnih događanja u muzejima, galerijama, kazalištima, koncertnim dvoranama te na otvorenim prostorima. Program pretpostavlja izložbe slika, skulptura, keramike, nakita i fotografija, književne susrete, raznovrsne glazbeno – scenske nastupe i modne revije. Za sve kulturne manifestacije ulaz će biti besplatan, rekao je Sabo najavljujući Svjetske umjetničke igre dodajući i da je sam datum održavanja igara tempiran s ulaskom Hrvatske u EU. Svaka država će se i na druge načine predstaviti građanima tako da su najavljeni dolasci i poznatih svjetskih plesnih skupina i njihovi nastupi i sl.

U okviru planova dogovoreno je i da će se igre u buduće održavati svake druge godine u drugoj zemlji domaćinu. Inače, intelektualni vlasnik projekta je organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj – Svjetske umjetničke igre – World Art Games (WAG).

>>Filipov 3D tigar u prirodnoj veličini oduševio Nijemce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije