Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatski fanovi DeSantisa i Trumpa moraju vidjeti što oni kažu o Ukrajini

Desetljećima su američki republikanci bili jastrebovi u vanjskoj politici. Richarda Nixona i Ronalda Reagana vodio je antikomunizam i osjećaj da je Sovjetski Savez “carstvo zla”. Zatim je 2015. došao Donald Trump i sve temeljito promijenio – izolacionizam je postala glavna odrednica njegova nacionalističkog krila u stranci.

Komentari 7

Avatar southman
southman
12:53 17.03.2023.

Politika je svugdje ista. Jedno u kampanji a nešto sasvim drugo na vlasti. Pogledajte Milanovića prije i sada !

VL
LO
Lolita3
16:41 16.03.2023.

Gospodine Brumec, imate li makar 12 godina?

VL
DU
Deleted user
16:40 16.03.2023.

Gospodine Brumec ovo je i od vas previše

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
17:44 16.03.2023.

Da ih je vidjeti samo kad ih AP optuži da su na krivoj strani povijesti i onako strogo s visoka zaprijeti im prstom. Ima da se crvene od srama crvenije od Crvenog trga.

VL
DU
Deleted user
17:35 16.03.2023.

Gospodine Brumec, a zašto bi za nas fanove Trumpa i De Santisa bilo važno što oni kažu o Ukrajini ? Ukrajina je za SAD sporedna tema, a i ovoj garnituri nije bila važna zbog Ukrajinaca već zbog koristi koju sui koju su iz toga izvlače SAD. Nitko ne želi biti na strani gubitnika, to je i do sada koštalo puno para koje su u stvari otipke u vjetar više ili manje. Očrkivati da Rusija kao svjetska sila, a povrh svega nuklearna sila izgubi rat posve je nerealno. Kada bi to i krenulo u tom pravcu upotrijebilo bi se taktičko nuklearno oružje i to bi učinila svaka zemlja koja njime razspolaže. U suprotnom što će joj ? Ovo ludilo oko Ukrajine treba privesti kraju i to pod bilo koju cijenu. jasno je da će Ukrajina ostati bez dijela teritorija, ali budimo i iskreni to su znali od početka i što su se u to uopće upuštali ? Vi kao i svi Ukrajinofili dolijevate ulje na vatru umijesto da vatru gasite, a šanse nemate nikakve. Jasno je da u takvoj situaciji Republikanci će promijeniti smjer američke politike prema Ukajini, a onda će biti interesantno gledati EU i njenu izlaznu strategiju. Najprije su ih Ameri navukli u tu cijelu priču, a EU u toj priči bez Amerikanaca nema što tražiti. Veselim se gledati preznojavanje Plenkovića i društva iz EU kada do toga dođe.

VL
VE
Verwoerd
14:00 17.03.2023.

Vidio sam te stavove prije 4 dana kad su izašli, i ne vidim tu ništa sporno. SAD šalju ogromne novce u Ukrajinu a rezultata nema, dok su im prošli tjedan pak s druge strane propale dvije banke, druga i treća najveća u povijesti koje su propale. Uostalom, da je Trump ostao predsjednik ovog rata ne bi ni bilo. Zamisao koju je imao Trump je bila bolja od ove. Bolje bi bilo da je Ukrajina ostala vojno neutralna a ekonomski se inkorporirala u zapad kroz EU, i da se Rusija pokušala privući na našu stranu u paktu protiv Kine, ili bar da se ne miješaju u to. Ovako imamo za 3 dana Xia u Moskvi a prošli tjedan smo imali mirenje Saudi Arabie i Irana pod kineskim pokroviteljstvom. To jednostavno nije pametna politika.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.