Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
situacija je teška

Hrvatski dragovoljci u paklu Bahmuta: Bore se u redovima obnovljene pukovnije Azov

Bahmut
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.05.2023.
u 19:27

Inače stanje u Bahmutu je i dalje teško. Ukrajinski branitelji stiješnjeni su u zapadni dio grada. Uglavnom im je ostao još samo poljski put opskrbe, jer su sve prometnice pod jakim udarom ruskog topništva.

Prema informacijama analitičara portala Svijet.hr Vladimira Flatschera dragovoljci iz Hrvatske, među kojima nekoliko njih iz Osijeka bore se u Bahmutu u redovima obnovljene pukovnije Azov. Prema najnovijim informacijama iz Ukrajine bojna Azov stigla je u ispomoć i obranu Bahmuta. Među dragovoljcima ima i Hrvata, od kojih nekolicina njih iz Osijeka. 

Inače stanje u Bahmutu je i dalje teško. Ukrajinski branitelji stiješnjeni su u zapadni dio grada. Uglavnom im je ostao još samo poljski put opskrbe, jer su sve prometnice pod jakim udarom ruskog topništva.

Rusima se žuri napraviti neki rezultat, do 9.svibnja, kada bi trebala biti održana vojna parada u Moskvi. Do sada je vojna parada otkazana u sedamnaest ruskih gradova zbog straha od mogućih ukrajinskih napada.

Zbog ukrajinskih udara po Krimu proteklih dana, za civile do daljnjeg zatvoren promet Krimskim mostom i prijevoz trajekt u i iz Sevastopolja. Očito zbog straha od moguće masovnog bijega i dezertiranja, nitko osim vojske i logistike ne može na Krim ili iz njega.

Video: Iz perspektive ukrajinskog vojnika: Kako izgleda ratovanje u Bahmutu

Ključne riječi

Komentara 38

AN
angelstorm21
23:08 07.05.2023.

Svaka čast hrvatskim dragovoljcima kao što je bio heroj dragovoljac Jean-Michel Nicolier

Avatar uputnik
uputnik
23:36 07.05.2023.

Prije ili kasnije Ukrajina će biti oslobođena u međunarodno priznatim granicama a ruskom režimu slijedi dugi postupak derusifikacije.

BL
blekpanther
21:57 07.05.2023.

Komu koristi objava da tamo ima naših ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije