Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što s "hramom"?

Hrvatski dom kao regionalni centar nezavisne kulture

hrvatski02_PXL_kar_240213
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
24.02.2013.
u 21:05

Vrednovanje kvalitete programa i rezultata mora biti ključno za dodjelu prostora

Dogovoren je nastavak razgovora o osnivanju centra za nezavisnu kulturu u Hrvatskom domu. Cilj nam je potaknuti javnu raspravu – kaže Aleksandra Podrebarac, predsjednica Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih.

Rasprava u ožujku

Osim te udruge, nedavno otvoreno pismo gradonačelniku potpisuju i Udruga Studio 8, Udruga za kreativni razvoj Domaći, Udruga za promicanje kreativnosti, rada i organizacije mladih Poluga te Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost Free Dance. U tom pismu postavljaju niz pitanja – zašto nije provedena javna rasprava o namjeni Hrvatskog doma, za što će biti korištena Mala scena, koja se uređuje gradskim sredstvima, tko će tim prostorom upravljati i ostalo, a odgovore nisu dobili. Gradonačelnik je pozdravio zalaganje udruga, a pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Andreju Navijalić zadužio za operativnu suradnju s njima.

– Na sastanku početkom ožujka bit će raspravljena sva otvorena pitanja i donijet će se jasni zaključci koji trebaju utvrditi buduće djelovanje – kaže stručna referentica za protokol i odnose s javnošću Grada Ana Župančić.

Petogodišnji plan

Posljednji sastanak o Hrvatskom domu prije no što se odlučilo da Grad ulaže u obnovu Male scene održan je 2010. godine. Rasprava o Hrvatskom obnovljena je nakon što smo obznanili sadržaje skandaloznih ugovora Grada i HSS-a, koje je gradonačelnik potpisao na štetu Grada. Udruga Novi svijet-urbani već ima izrađen projekt Centra nezavisne kulture i stvaralaštva koji bi predstavljao različite kulturne i obrazovne programe.

– Provedbom petogodišnjeg plana Hrvatski dom bi mogao postati glavni regionalni centar nezavisne kulture – objašnjava Andrea Štalcar Furač, predsjednica Udruge.

Ondje bi se odvijale glazbene, kazališne, likovne, filmske, obrazovne i ine djelatnosti.

– Vrednovanje kvalitete programa i rezultata mora biti ključan kriterij kod dodjele prostora – naglašava A. Štalcar Furač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije