Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikupljanje sredstava

Hrvatski Crveni križ otvorio apel za izbjeglice, evo kako možete pomoći!

Migranti probili granicu s Makedonijom
Foto: Reuters/PIXSELL
24.08.2015.
u 15:57

Pomoć će biti distribuirana putem nacionalnih društava Crvenoga križa na područja Makedonije i Srbije.

Hrvatski Crveni križ otvara apel 'Pomozimo izbjeglicama na području Jugoistočne Europe', a pomoć će biti distribuirana putem nacionalnih društava Crvenoga križa na područja Makedonije i Srbije.

Ako se u budućnosti pojave nova područja na kojima je potrebno humanitarno djelovati, sredstva od apela bit će usmjerena i tamo, izvijestili su iz HCK-a. Svi građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz ratom zahvaćenih područja, sredstva mogu donirati na sljedeće načine:

Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj:

IBAN HR6923400091511555516

Poziv na broj: 14

Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X

Internetskim donacijama na www.hck.hr

Donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen.)

Uz pomoć prikupljenih sredstava Hrvatski Crveni križ osigurat će za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć. Također, dio sredstava bit će utrošen za troškove distribucije humanitarne pomoći, kao i za aktivnosti interventnih timova koje će Hrvatski Crveni križ poslati na područja gdje se nalaze izbjeglice ako se za to pojavi potreba. Riječ je o timovima koji će pružati psihosocijalnu podršku izbjeglicama i pomagati u dijeljenju humanitarne pomoći.

>> EU vraća stare azilante da bi primio izbjeglice

Komentara 46

MS
mare_split
16:28 24.08.2015.

Ža' mi reć', ali od mare ni lipe, jer su neki od većine tih jadnka, muslimani, usrid Sredozemlja'potopili' kršćane! ! K tomu, razloga za 'gluhoću' je previše: npr. što im ne pomognu njihovi bogati Arapi i ne prime ih kod sebe? Ili, čemu da svojom milostinjom ugrozimo ionako 'devastiranu' 'kršćansku' Europu? ... ili, zar među njima nema najviše radno sposobnh koji bi trebali i MORALI braniti svoje domove! ... Ups, zaboravih, oni nemaju slogan Za Dom, spremni pa valjda zbog toga biže?

FO
Fortuna1980
16:27 24.08.2015.

ima dovoljno gladnih u Hrvatskoj! A ova vlada nema ni plan za te ljude a pogotovo nema plan za opasnost koju ovi migranti u svojim redovima donose!

ZA
Zagabria68
18:06 24.08.2015.

kad se krenu raznosit po RH trebat će nama pomoć! Nista im se ne smije dat jer oni vode svoj osvajački vjerski rat i polako ostvaruju plan da islam zavlada Europom! pa sjetite se samo ISILove karte, kako su zamislili da islamska država izgleda i eto!! upravo to i žele postići kroz slanje tih ljudi. LJUDI OTVORITE OČI I NE NASJEDAJTE, ONI SU TU DA EUROPU PRETVORE U ISLAMSKU DRŽAVU! I nikako ih ne usporedjujte sa nama u domovinskom ratu, to nije ni blizu za usporedbu.. Oni su tu sa ciljem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije