Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO BOTH STRADAO U PAKLU BAGDADA

Hrvatski časnik poginuo u Iraku

hrv_konv.jpg
import
18.01.2007.
u 00:44

U Iraku je jučer poginuo hrvatski dočasnik Željko Both (33 godine), podrijetlom navodno iz Orahovice, a čija obitelj živi u Zadru. Potvrdu ove neslužbene informacije jučer nismo uspjeli dobiti od Ministarstva vanjskih poslova i MORH-a. U MORH-u su nam rekli da nemaju informacijie o pogibiji Hrvata u odori neke druge zemlje. No, jučer smo uspjeli kontaktirati s obitelji Željka Botha u Zadru, a potresena majka Marica rekla nam je kako je ona oko 20 sati dobila informaciju od Željkova prijatelja da joj je sin poginuo jučer oko 11 sati u Iraku.

Uplakana obitelj
- U šoku smo i još nemamo informaciju iz Ministarstva. Posljednji put sam sina vidjela prije godinu dana, a otac Franjo ga je vidio prije mjesec dana. Da je poginuo, javio nam je njegov kum i prijatelj - rekla nam je gospođa Marica uz koju su jučer u stanu u centru grada uplakani i u šoku bili i suprug Franjo te Željkova sestra Željka i njegovi nećaci Dominik i Danijel.

Majka Marica jučer nam je rekla da je njezin sin Željko bio u hrvatskoj vojsci. - Ne mogu vam reći je li bio dočasnik ili časnik. U Irak je otišao prije nekoliko godina i sad se htio za stalno vratiti u travnju - rekla nam je uplakana gospođa Marica koja nam nije potvrdila neslužbenu informaciju da je Željko Both bio u Iraku u sklopu australskih vojnih snaga.

Naši kao zaštitari
Jučer smo uspjeli kontaktirati i prijatelja Željka Botha, no on nam je rekao kako je šokiran i kako ne želi ništa komentirati.
Jučer se pojavila i informacija da je u Iraku u napadu militantnih snaga na jedan američki konvoj u blizini Bagdada poginuo jedan američki vojnik i da je riječ o Hrvatu koji je bio angažiran na zaštitarskim poslovima.

U Iraku je navodno velik broj Hrvata angažiran na zaštitarskim poslovima.
U Iraku je u kolovozu 2005. godine poginuo Ivica Jerak (43), Hrvat iz Debeljaka kod Zadra koji je bio pripadnik specijalne antiterorističke postrojbe.  Iste godine  u veljači je poginuo i jedan hrvatski vozač kamiona.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije