Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crno im se piše
Povratak na članak

Hrvatski bikovi: Kod nas koštaju 3000, u Njemačkoj 105.000 eura

Borbenim bikovima za nagradu bolja hrana ili krava, dok rasplodnjake cijene po tisućama potomaka i rogovima

Komentari 11

DU
Deleted user
08:52 29.10.2019.

Nedaj se Junčino, ide skup potpore na glavnom trgu, pišem transparent "Svi smo mi junci"

VL
DU
Deleted user
15:45 29.10.2019.

Svaki dan iznova moram se uvjeriti kako ipak nije dovoljno hrvatskih bikova otišlo u Njemačku. I do njih je došla vijest kako u Njemačkoj njihovo bikovanje ne bi prolazilo. Morali bi raditi.

VL
CR
creedence1954
15:58 29.10.2019.

Bikonja i volova na dvije noge u Hrvatskoj je kolko hoces. Pogotovo u upravama, udrugama, strankama, partiji... Samo nam uzimaju lovu, zderu i locu, nikakve koristi od njih. Kako bi bilo da ih sve izvezemo, mozda u Njemacku, moze i badava.

VL
DU
Deleted user
08:45 29.10.2019.

Nogometaši su kao bikovi. Dobiju na vrijednosti tek kad se približe moćnom njemačkom tržištu. Da su osuđeni na hrvatske okvire igrali bi za ćevape.

VL
IV
ivanjoksimovic
08:40 29.10.2019.

Uh kad napišu članak bez kompletnih podataka. Kod sve stoke, pa tako i priplodnih grla ovaca, krava itd, cenu određuje genetika. Na primer, na ove prostore se prilično uvoze ovce iz Francuske ili Nemačke i plaćaju se od više stotina pa do nekoliko hiljada eur, baš kao i u matičnim zemljama. Dakle, bik koji u Hr vredi 3000 eur toliko vredi i u inostranstvu. Grla bolje genetike koštaju višestruko više. To nisu grla za klanje već najkvalitetniji primerci za priplod. Njihov zadatak je da obogate genetski materijal na stotinama drugih grla, što ispravnim sortiranjem donosi igromnu zaradu. Nisu to kućni ljubimci, nego imovina koja pokreće biznis godinama unapred.

VL
FR
franjo
19:12 29.10.2019.

U Njemačkoj Bikova najviše po bauštelama .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.