Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvni klaster o nacionalnom blagu
Povratak na članak

Hrvatske šume vrijede bar 3,5 puta više od procjene HAZU-a

Podcjenjivanje vrijednosti šuma može štetiti položaju industrija zasnovanih na šumi, koje zapošljavaju 53.000 radnika, kažu u HKD-u.

Komentari 10

CR
crocro
07:13 06.12.2016.

Hrvatske šume nemaju cijenu i nitko ne bi smio staknuti cijenu Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda i ostaloga Hrvatskoga nacionalnog blaga. Jednostavno, to je neprocjenjivo blago koje nam je Bog podario. Nije nas dragi Bog baš podario da znamo biti dobri gospodari toga blaga i dao nam je prigodu na se sami naučimo čuvati ono što nam je darovano. Nitko nema pravo niti pomisliti prodavati blago koje nije vlasništvo pojedinaca. Samo ono što je vlasništvo pojedinca to smiju prodavati. Cijenu Hrvatskog blaga odredili su opet pojedinci. Pitajte Hrvatski narod kolika je cijena. A Hrvatski narod će reći: Hvala, Hrvatsko prirodno blago nikada neće biti na prodaju, ono nema cijenu i to nije naše vlasništvo. To je vlasništvo budućih generacija.

VL
MI
Mivanm
07:14 06.12.2016.

Sivurno da sume puno vise vrijede od procjene ali to je netko naoravio samo oni znaju zasto su skinuli cijenu i vrijednost

VL
G4
G_4
08:01 06.12.2016.

Od šume ne vide drvo

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:10 05.12.2016.

Procijene yazu-a, dajte molim vas, jel to neki vic možda.

VL
GL
glasnaroda
11:13 06.12.2016.

Nemojmo se zavaravati, procjenu Hrvatskih šuma može napraviti samo Šumarski fakultet u suradni sa Hrvatskih šumama d.o.o. i onda podatak nije točan jer nemaju kompletan uvid u privatne šume..dakle nema adekvatne procjene niti šume treba procjenjivati

VL
2X
2Xgeneral
09:28 06.12.2016.

sipljiva gerijatrija 3- stotinjak "stručnjaka" ne zna vrijednost hrvatskih šuma! - a što znaju???

VL
Avatar deziderij
deziderij
06:32 06.12.2016.

"Hrvatske šume" je jedna od najvećih i najgorih parazitski državni firmi. Ta antihrvatska firma uništava i prodaje hrvatsko državno blago - drvnu masu - u trupcima i masovno je izvozi. Mi nemamo nijednu firmu, s prefiksom hrvatska(o) a da nije parazitska i teška štetočina ove zemlje. A sve dok na vlasti imamo ove i ovakve bitange koje ovom zemljom upravljaju na mafijaški način rasprodaja preostalog državnog blaga nastavit će se nesmanjenom brzinom. Užas !

VL
GL
glasnaroda
11:05 06.12.2016.

Najbolji su ovi frazemski komentari kako su Hrvatske šume d.o.o. jedna od najgorih parazitskih firmi...a kad ono analiziraš stvar ispadne da je upravo ta firma u zadnjih 4-5 godina povećala dobit do 10 puta, a kao ti inženjeri paraziti susu sačuvali te šume da su jedne od najkavalitetnijih u Europi, kako imamo jedan od priznatijih šumariskih fakulteta također u Europi. Njemci, Austrijanci, Česi dolaze gledati naše šume kako ih obnavljamo po prirodnom načelu i da licemjeru vjerojanto spavaš na čeličnom krevetu i imaš gusanu vitrninu pa onda šumari samo prodaju "hrvatsko državno blago"... razmišljate šta pišete i da to što napišete najprije malo provjerite činjenično stanje...najlakše je biti pesimistični licemjer

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.