Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Hrvatske poštanske marke s motivom Plitvičkih jezera osvojile filatelistički Oscar

Foto: Hrvatska pošta
1/3
24.09.2020.
u 13:23

Filatelistički „Oscar“ prigodnom poštanskom bloku Hrvatske pošte „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ iz 2019. s motivima slapova kroz četiri godišnja doba dodijeljen je u kategoriji „Turizam“, a 33. je to međunarodna nagrada Hrvatskoj pošti

Hrvatske poštanske marke s motivom Plitvičkih jezera osvojile su prvu nagradu svjetskoga filatelističkog natjecanja „Premio Internazionale d'Arte Filatelica“ u  talijanskom gradu Asiagu. Nagradu je preuzeo veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji Jasen Mesić.

Filatelistički „Oscar“ prigodnom poštanskom bloku Hrvatske pošte „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ iz 2019. s motivima slapova kroz četiri godišnja doba dodijeljen je u kategoriji „Turizam“, a 33. je to međunarodna nagrada Hrvatskoj pošti.

Foto: Hrvatska pošta

Prigodni blok čine četiri poštanske marke na kojima je prikazan detalj slapova na jezeru Kozjak, detalj slapa na Velikim kaskadama između jezera Gavanovac i Kaluđerovac, slapići uz šetnice te detalj Velikog slapa.

Fotografije prema kojima je nastao dizajn prigodnih maraka djelo su Marija Romulića, Dražena Stojčića i Ive Pervana. Autori serije „Hrvatski turizam – Plitvička jezera“ zagrebački su dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić.

„Čak i poštanske marke mogu postati simbol mira“, rekao je veleposlanik Mesić ističući pritom i dodatno izdanje poštanske marke iz serije „Hrvatski turizam“ koje je tiskano s dvojezičnim nazivom grada Rovinja – Rovinj-Rovigno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije