Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FENOMEN OBITELJI PRNJAK 1995.

Hrvatske petorke u lipnju će proslaviti 14. rođendan

27.01.2009.
u 22:41

Hrvatski rekord su – petorke. Rođene su 13. lipnja 1995. Toga dana Željko i Gordana Prnjak iz Donje Lomnice blizu Zagreba postali su roditelji trojice sinova (Antonija, Luke i Domagoja) te dviju djevojčica (Darije i Mihaele). Rođeni su carskim rezom i često ih se znalo zvati “petorkama iz epruvete”.

Naime, Prnjakovi dotad nisu imali djecu iako su ih silno željeli. Stoga su im liječnici u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode (čuvena Petrova bolnica) savjetovali izvanmaterničnu oplodnju. Mladi i uporni supruzi savjet su prihvatili i nakon devet mjeseci rođene su prve i dosad jedine petorke u nas. Prvi je na svijet došao Antonio, a posljednja se oglasila Mihaela.

Kao dotada jedinstvenom slučaju, ondašnji predsjednik Franjo Tuđman bio je kum najmlađim Prnjakovima te im darovao zlatnike. Kako nam reče Gordana Prnjak predsjednička tradicija darivanja je nastavljena pa se i predsjednik Mesić svakog Uskrsa, Božića i za rođendane sjeti sad već poraslih petorki koje će u lipnju navršiti 14 godina.

- Djeca sad idu u 7. razred i dobri su učenici. Ušli su lagano u pubertet pa se suprug i ja pokušavamo snaći, no svi smo vrlo bliski tako da nam se djeca o svemu povjeravaju. Doma su kao pas i mačka, podijeljeni u muško-ženske klanove, dok su prema van vrlo jedinstveni. Što se budućnosti tiče, cure bi išle na fakultet. Jedna bi vrlo rado bila profesorica, a druga teta u vrtiću. Antonio bi pak volio biti odvjetnik ili vojni pilot, a preostaloj dvojici zanimljiviji su zanati - kazala je još Gordana Prnjak. (B. Ma.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije