Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO IH JEDEMO
Povratak na članak

Hrvatske delicije: što je slavonski pršut, a što dalmatinska šunka

Suha šunka u Dalmaciji se suši kao pršut, ali se radi od otkoštenog buta i zrela je za samo tri mjeseca, kaže I. Babić iz Voštana

Komentari 4

FR
franjom18
15:59 23.03.2017.

Šunka, prsut, slanina, jeger, parizer od nicega, i i i? sirotinja ne pita!

VL
BA
basilije
14:21 23.03.2017.

ove delicije jedu oni koji si ih mogu priuštiti, a njih je, bojim se, u hrvata prilično malo

VL
TO
TomoM
19:23 14.01.2020.

Neki proizvođaći nazivaju pršutom svinjski but umjetno osušen u roku nekoliko mjeseci. To je prije neko dehidrirano meso nego pršut. I okus je bliže okusu sirovog mesa. Trebalo bi biti navedeno na deklaraciji o čemu se zapravo radi, inače jee to varanje potrošača i omalovažavanje tradicionalnog ugleda istinskog pršuta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.