Hrvatske delicije: što je slavonski pršut, a što dalmatinska šunka
Suha šunka u Dalmaciji se suši kao pršut, ali se radi od otkoštenog buta i zrela je za samo tri mjeseca, kaže I. Babić iz Voštana
Komentari 4
ove delicije jedu oni koji si ih mogu priuštiti, a njih je, bojim se, u hrvata prilično malo
Neki proizvođaći nazivaju pršutom svinjski but umjetno osušen u roku nekoliko mjeseci. To je prije neko dehidrirano meso nego pršut. I okus je bliže okusu sirovog mesa. Trebalo bi biti navedeno na deklaraciji o čemu se zapravo radi, inače jee to varanje potrošača i omalovažavanje tradicionalnog ugleda istinskog pršuta.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Šunka, prsut, slanina, jeger, parizer od nicega, i i i? sirotinja ne pita!