Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN TAJMING

Njemačka prelomila: Hrvatska od nedjelje više nije visokorizična zemlja

Dubrovnik: Osjetno manji broj turista u gradu, ali i na plažama
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
21.05.2021.
u 22:48

Od nedjelje bi se mogli vraćati iz Hrvatske bez obaveze odlaska u karantenu, kao što to već vrijede za Nijemce koji su se cijepili ili preboljeli Covid

Njemačka je uklonila Hrvatsku s 'crvene' liste zemalja u kojima je visok rizik od koronavirusa, objavio je u petak navečer državni epidemiološki Institut Robert Koch, potez koji će olakšati putovanja u Njemačku.

Odluka stupa na snagu u nedjelju, 23. svibnja. U domaćem turizmu ju se očekuje s nestrpljenjem budući upravo Nijemci spadaju u najbrojnije hrvatske goste, i značit će da njemački turisti po povratku s odmora u Hrvatsku više ne moraju u karantenu.

Bit će dovoljno da samo pokažu negativan test.   Podsjetit ćemo, takav režim putovanja od ranije vrijedi za njemačke goste koji su se cijepili i preboljeli Covid. Oni već dolaze u Hrvatsku bez obaveze da po povratku u Njemačku moraju u karantenu. 

Inače, tajming ove najave je odličan. Naime, upravo ovaj vikend, uoči blagdana Duhova i školskih praznika, mnogi Nijemci planiraju na putovanje.

VIDEO: Sučeljavanje za Split: Mihanović potvrdio da će ići na obljetnice HOS-a, Puljak citirao njegov doktorat

Komentara 38

MN
Mr.NO
15:29 21.05.2021.

Da,sada da se autor/ica potrudio kao pravi novinar ,napisao bi što je potrebno za povratak u Njemačku građana EU ,dakle Hrvatske. A potrebno se je najaviti putem on line ili isprintanog formulara te imati negativan Antigentest (ne stariji od 48h od uzimanja brisa) ili negativan PCR test .Oba ili na njemačkom ili na engleskom jeziki. To treba imazi ak vas njemačka murija zaustavi usput na autobahnu. Ako vas ne zaustave kao sto mene nisu vec dvije godine ,ne trebate nikom nista prijavljivati ni imati nikakve testove .Ali to je doduse malo rizik pogotovo ako imate auto sa HR tablicom i slovenske vinjete na šajbi . A ako ste se cijepili ili preboljeli i imate dokaz na engleskom o tome,nemate brige.

SU
Superhero
17:51 21.05.2021.

ova pandemija na kraju nas je malo spustila na zemlju - znamo da bez turizma smo propali.. ali sad posto ce i ove godine biti mnogo manje stranaca, cijene ce biti pristupacne konacno i za domace goste. Inace ljeti pogotovo na elitnim mjestima poput Hvara i Dubrovnika i Istri imam dojam da sam na Maldivama - svak ti se obraca na engleskom jer jednostavno nisu navikli da ima i domacih gostiju.

GU
General_U
16:11 21.05.2021.

Nikad mi nijemcima nismo bili rizični pogotovu ne visokorizični, dok oni nama mogu biti... Oće švaba malo na Urlaub a onda opet stiskanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije