Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko srce

Hrvatska vojska odrekla se dijela plaće za pomoć djeci s posebnim potrebama

gunja
Foto: Branimir Bradarić
1/4
02.07.2014.
u 15:22

Radi se o objektu koji je potpuno uništen u poplavi, a koji bi krajem rujna ponovno trebao otvoriti svoja vrata svojim korisnicima

Uz sve zadaće koje su na području županjske Posavine, od 16 svibnja pa nadalje, obavljali pripadnici Hrvatske vojske cijeli sustav MORH-a još jednom je pokazao svoje veliko srce uključivši se u obnovu objekta koji koristi Udruga za djecu sa posebnim potrebama Zvjezdice iz Gunje.

Radi se o objektu koji je potpuno uništen u poplavi, a koji bi krajem rujna ponovno trebao otvoriti svoja vrata svojim korisnicima.

– Ovdje je bilo preko dva metra vode. Uništen nam je kompletan inventar, namještaj, igračke, uspomene, računi, dokumenti…

- Spasili smo samo dva automobila, kaže predsjednica udruge Stjepanka Leporiz. Dodaje kako je do poplava udruga okupljala 20 – ak djece sa intelektualnim teškoćama iz Gunje i okolice. Od kako je došlo do poplava djeca su razmještena svuda okolo gdje, zajedno sa roditeljima, čekaju povratak svojim kućama koje trebaju da se obnove i osposobe za normalan život. I kada se činilo da gotovo nema izlaza te da je budućnost udruge upitna pojavila se Hrvatska vojska čiji će pripadnici, odričući se dijela svojih plaća, financirati izgradnju objekta.

– U ovu akciju uključio se cijeli MORH, od ministra pa do običnih vojnika. Tko god je želio dragovoljno se odrekao dijela svojih plaća što će biti iskorišteno za troškove obnove koji iznose 700.000 kuna, pojasnio je načelnik Glavnog Stožera general zbora Drago Lovrić. Iz vojske ne govore o konkretnim iznosima koliko su se odrekli ali to ide od nekoliko desetina pa i do 1500 kuna. U sklopu obnove objekt će biti temeljito obnovljen i ograđen. Trenutno su u tijeku grubi radovi poslije čega će uslijediti isušivanje zidova. Svečanost otvaranja najavljena je za 29. rujan kada se slavi Dan udruge.

>> Svađaju se ispred Crvenog križa. U Rajevu Selu dva stožera. Koji je sad čiji?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije