Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Hrvatska vojska od SAD-a dobila 14 milijuna dolara pomoći

Posjet zamjenice pomoćnika američkog ministra obrane dr. Celeste Wallander i zamjenice pomoćnika američke državne tajnice Marie Yovanovitch Zagrebu  (1)
Foto: MORH
1/3
09.02.2012.
u 19:35

SAD je u Hrvatsku vojsku uložio oko 14 milijuna dolara putem pomoći od koje je oko 11 milijuna dolara bilo namijenjeno za opremu razmještenih snaga

Zamjenica pomoćnika američkog ministra obrane dr. Celeste Wallander i zamjenica pomoćnika američke državne tajnice Marie Yovanovitch posjetile su Zagreb gdje su se sastale s hrvatskim državnim dužnosnicima, među kojima su bili zamjenik premijera Neven Mimica, ministar obrane Ante Kotromanović, ali i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Drago Lovrić te savjetnik predsjednika za vanjsku politiku Joško Paro, izvijestio je tportal. Za posjeta pohvalile su hrvatske doprinose u ISAF-u, KFOR-u i UN-ovoj promatračkoj misiji na Golanskoj visoravni.

Razgovaralo se i o važnosti bilateralne suradnje među državama jer to omogućava objema zemljama unapređenje sposobnosti i interoperabilnosti njihovih snaga. SAD je stoga u Hrvatsku vojsku uložio oko 14 milijuna dolara putem pomoći od koje je oko 11 milijuna dolara bilo namijenjeno za opremu razmještenih snaga, dok je 3,5 milijuna dolara pomoći bilo namijenjeno za razminiranje i uništavanje zastarjelog streljiva i ubojitih eksplozivnih sredstava.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 62

HO
Houston***
20:02 09.02.2012.

Americka poruka, Hrvatskoj vojsci; Dragi moji Hrvati, mi cemo Vas naoruzati, da ginete za nase Americke ideje i nova osvajanja narkotrzista i naftnih polja.

BG
BG
20:22 09.02.2012.

Normalno da cete da ginete za njih,pa oni i siptari su vasa braca)))) samo napred junaci i ne osvrcite se,opremili su vas za borbu protiv zla))

AC
access
08:41 11.02.2012.

Ulaskom u NATO hrvatska ima solidnu zaštitu od nove jugosrboregionslavije i nove srpske agresije - to ne odgovara jugo srpskoj političkoj opciji u hrvatskoj i u \"vascelom\" regionu ! Nadam se da će HRZ odabrati američke ili njemačke avione a ne ruske - na zaboravimo da su rusi 90-ih spriječili bombardiranje srpskih pložaja oko Sarajeva ali i druge ruske zločestoće. Hvala poreznim obveznicima USA-e.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije