Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promaknuće

Hrvatska vojska dobila 35. generala

šindler (1)
Foto: Vanja Moskaljov
1/3
Autori: vmo/VLM, mač/VLM
27.05.2010.
u 14:34

U čin brigadnog generala promaknut je Vlado Šindler, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera OS-a.

Brigadir Vlado Šindler promaknut je u čin brigadnog generala, čime se broj generala u Oružanim snagama povećao na 35. Šindler obnaša dužnost zapovjednika Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH, a promaknut je povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Prije imenovanja na sadašnju dužnost bio je zamjenik načelnika J-5 Uprave za obrambeno planiranje i međunarodnu vojnu suradnju Glavnog stožera.

Posljednje promaknuće na generalskoj razini bilo je prije točno godinu dana, kada su promaknuta četvorica brigadira. Već se dulje vrijeme postavlja pitanje ima li Hrvatska previše generala, no iz MORH-a tvrde kako prema ustroju Oružanih snaga taj broj nije prevelik.

Broj generala bio bi i veći da u međuvremenu nije umirovljen brigadni general Blago Dujmović, načelnik Uprave za komunikacijsko-informacijske sustave J-6. Njegovo umirovljenje uslijedilo je nepunu godinu nakon što je promaknut u generalski čin, pa se postavlja pitanje opravdanosti takovih promaknuća.

Komentara 40

ST
standup
14:46 27.05.2010.

..interesantno,..ako je General Sposoban u Ratu,..onda zavrsí u przúnu-Haagu..., a Nespòsobni Generali..ala-Mesic´jos´i tuzé , Sposobne-Generale ??....(normalno tuzé ih , ako nisu \"antifasisti\", a bas´ti \"JNA-antifasísti\" su napadali Hrvatsku..!! )...-:))

IG
igor10zg
14:51 27.05.2010.

Traže se podobni jer najbolji i najsposobniji su u Haagu ili u hrvatskim zatvorima!

MI
mightymraz
14:46 27.05.2010.

bas nam generali trebaju......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije