Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MJERE

Hrvatska više nije na zelenoj listi: Razgovarali Plenković i Janša, zatvaranja granica neće biti

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
02.07.2020.
u 21:05

Vlada će osigurati da se svakom putniku na graničnom prijelazu uruči odluka o karanteni te će s granice morati otići izravno na mjesto na kojem će je provesti - pojasnio je Kacin

Slovenija je odlučila skinuti Hrvatsku s liste zelenih zemalja te će uvesti strogu kontrolu pri ulasku u zemlju. Odluka na snagu stupa u subotu.

- Vlada će osigurati da se svakom putniku na graničnom prijelazu uruči odluka o karanteni te će s granice morati otići izravno na mjesto na kojem će je provesti - pojasnio je Kacin. Slovenski državljani koji se u subotu nađu u "žutoj Hrvatskoj" moći će se vratiti bez karantene, ali na granici će morati dokazati točno gdje su bili u Hrvatskoj, rekao je Kacin glasnogovornik slovenske Vlade za Covid-19 Jelko Kacin.

Dodao je kako će građani morati pokazati račune ili druge dokaze o tome gdje su bili. Rekao je i kako je 'bilo previše pokušaja obmane'. Objasnio je kako se događalo da ljudi na granici kažu kako su bili u Hrvatskoj, ali su zapravo bili 'u jednoj od "crvenih" zemalja zapadnog Balkana i zbog toga bi trebali biti u karanteni'.

Iz Vlade poručuju kako su danas razgovarali premijeri Andrej Plenković i Janez Janša te da neće biti zatvaranja granica.

- Zajedničkim naporima nastavljamo balansirati između mjera za zaštitu zdravlja i gospodarskih aktivnosti - ističu.

 

Komentara 41

PE
PetiElement
21:25 02.07.2020.

Slovenci se bune protiv Srba i BiH...? To neka šala? 🤣 Problem im je što "njihovi" srbi putuju svojima, vraćaju se u Slo... a kako nemaju direktnu granicu, Hrvatska im tampon zona.. i sad će opet nas Hrvate prcat... a odavno su se ovima spomenutim naguzili..... Pun kufer već i tih Slovenaca.... baš smo se usrećili s "komšijama" sa svih strana 😕

MA
marsovac
23:07 02.07.2020.

u cemi je problem,.... svakome tko ulazi iz BiH ili Srbije te Crne gore u Hrvatsku udariti pecat,....u cemu je problem,..............

AD
aditadi
23:21 02.07.2020.

s ovima nikad mira stalno nam zagorčavaju život ,ljubljanska piranski onaj na granici , ma boli me glava kad samo pomislim na njih i to su ti susjedi ma nabit ih u top i nikom neće falitipa samo se dižuu na hrvate sramota za jedan narod koji susjede nije htio primiti u eu u nato ali kad je amer zagrmio povili su se piske pragerske zasukane fajku vam frukletu hebo fukskekeci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije