Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedopuštena tužba

Hrvatska uputila podnesak: 'Sud EU mora odbaciti slovensku tužbu'

Savudrijska vala/Piranski zaljev
Foto: Reuters/PIXSELL
21.12.2018.
u 17:50

Poneskom se ističe prigovor da je Sud Europske unije nenadležan za rješavanje spora.

Hrvatska je danas uputila podnesak Sudu Europske unije na slovensku tužbu zbog navodne povrede prava EU iz razloga nepoštivanja i neprimjene arbitražne odluke. Poneskom se ističe prigovor da je Sud Europske unije nenadležan za rješavanje spora.

Hrvatska traži da Sud u potpunosti odbaci tužbu kao nedopuštenu, zbog toga što Sud nije nadležan o zahtjevima Slovenije odlučiti u postupku predviđenim člankom 259. Ugovora o funkcioniranju Europske unije s obzirom da se spor između Hrvatske i Slovenije treba rješavati primjenom pravila međunarodnog prava te rješavanje spora ne ovisi o primjeni prava EU-a niti o njegovom tumačenju, priopćili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Video - Istarskim ribarima stigle prve kazne iz Slovenije za ribolov u Savudriskoj vali

Komentara 41

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
17:58 21.12.2018.

@EUJ opet na dinstanje 😂

DU
Deleted user
17:58 21.12.2018.

Tako je! Medunarodno pravo a ne slovenska "pravicnost"!

KO
koraknaprijed
18:17 21.12.2018.

Ova vlada ima najbolje ministarstvo VP u povijesti Hrvatske, sute, rade i pobjedjuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije