Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Hrvatska u komunikacijskom kolapsu: Mreže su opterećene, pucaju linije...

Pixsell
29.12.2020.
u 13:45

O tome je na službenoj Facebook stranici izvijestio operater A1.

Zbog silovitog potresa od 6.3 stupnja prema Richteru s epicentrom pored Petrinje došlo je do velikog opterećenja telekomunikacijskog prometa. 

VIDEO: Srušene kuće u Petrinji nakon potresa

O tome je na službenoj Facebook stranici izvijestio operater A1.

"Veliko je  opterećenje na sve mreže zbog iznimnog broja istovremenih poziva te su mogući povremeni prekidi, iako je stanje A1 mreža stabilno i rade. Aktivno nadziremo stanje infrastrukture te apeliramo na korisnike da razumno koriste telekom usluge kako bi svima, prije svega bile dostupne hitne službe i mogli se javiti najbližima", stoji u njihovoj objavi.

VIDEO: Snimka nastala u trgovini u Sesvetama u trenutku potresa

Službeno se oglasio i operater HT.

"Kao posljedica potresa došlo je do kratkotrajnih poteskoća u korištenju mreže, no stanje se ubrzo stabiliziralo i ne bilježimo veće smetnje. Iznimka je nažalost područje Petrinje, Siska i Gline na koje su odmah krenuli naši stručnjaci. Zbog trenutne iznimne preopterećenosti mreže postoji mogućnost povremenih i individualnih poteskoća koje se trudimo otkloniti u najkraćem roku", kazali su iz HT-a

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar mofo
mofo
14:24 29.12.2020.

Super nam rade na infrastrukturi, cim nesto malo izvanrednije sve se srusi.. koliki su nam racuni za telefobe, mobitele..? Sramota drzave i svih tijela koji vode brigu o tome.. di su kabali hitbe komunikacije, di su srednji valovi, koliko je trebalo da vijesti krenu..? Sramota..

HA
Hanok
14:48 29.12.2020.

Kad se ovo dogodi negdje na zapadu komentari su u stilu “zaslužuju jer ratuju, otimaju, itd...” sad se nama dogodilo 2x u istoj godini! Nismo savršeni, malo pametnije s komentarima.

Avatar Gelipter
Gelipter
14:01 29.12.2020.

ma kad dođe 5g, sve ce bit bajno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije