Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Genocid

"Hrvatska tužbu za genocid ne smije povući!"

okrugli stol
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.02.2011.
u 20:37

Pravnik i bivši logoraš Zoran Šangut, uime udruge, poručuje da ga boli izjava I. Josipovića o tome kako su logori humanitarno pitanje

Hrvatska tužbu za genocid protiv Srbije ne smije povući, nema nagodbe sa Srbijom.

Jadranka Kosor i Ivo Josipović dobit će te zahtjeve u pismu koje potpisuju hrvatski uglednici, a bude li odlučivanja o tužbi, treba ići na referendum.

To je zaključak današnjeg okruglog stola o tužbi za genocid koji je inicirala Udruga pravnika "Vukovar 1991." na Hrvatskom institutu za povijest. Zvonimir Šeparović istaknuo je da o zločinu genocida nema pregovaranja te da o istini nema nagodbe.

Željko Horvatić tvrdi pak da se odustajanjem od tužbe prepušta Haaškom sudu za bivšu Jugoslaviju da sudi Hrvatskoj za zločinački pothvat.

Zoran Šangut uime udruge, inače nekadašnji logoraš koji je prošao srpske torture, poručio je da ga boli izjava Ive Josipovića kako su logori humanitarno pitanje jer je to u prvom redu pitanje ratnog zločina.

Zorana Šanguta također je zaboljela izjava predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića o "konglomeratu politika" koje su uzrokovale rat. Žali jer predsjednik ne govori o srbijanskoj agresiji na Hrvatsku.

Komentara 27

KU
kumajela
21:13 22.02.2011.

Selindzer Bora Stanković je jedini Srbin koji ne laže. njegova Nečista krv je vaša nečista krv. Prema tome, yebi svoju majku, to vam je urođeno.

SE
Selindzer
21:20 22.02.2011.

lepo je citati i biti obrazovan...iznenadilo me da je dan ustasa uopste zna za boru i za sofku,a kamoli da nesto cita.....a vi za pocetak osnujte katedru za medjunarodno pravo u hrvatskoj na fakultetu,jel ovo je strasno,glup,gluplji,najgluplji,bre hrvat.

DE
dejavu
20:53 22.02.2011.

hdz = IZDAJNICI !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije