Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ante kotromanović:

Hrvatska treba zadržati borbenu eskadrilu ako je ikako moguće

ante kotromanović
Davor Višnjić/PIXSELL
03.01.2012.
u 14:27

Novi ministar obrane želi da naša vojska postane mala, ali dobro obučena vojna sila.

– Čeka nas velik posao, izrada novih strategija nacionalne sigurnosti i obrane te dugoročni plan razvoja HV-a za idućih 10 godina – rekao je nakon prvog kolegija s vodećim ljudima Ministarstva obrane i Oružanih snaga ministar Ante Kotromanović.

Kolegij je bio kratak, a Kotromanović je poručio da administrativni dio MORH-a mora biti brži i operativniji. Također je predstavio svoju zamjenicu Višnju Tafru, pristiglu iz Ureda predsjednika RH Ive Josipovića. Ministrova je vizija da se do 2014. završi proces integriranja OS-a u NATO, da naša vojska postane mala, ali dobro obučena vojna sila. Zadovoljan je kako se radilo u vojsci, a pohvalio je i ratno i iskustvo iz UN-ovih misija našeg časničkog kadra.

– Zatekao sam solidno financijsko stanje, volio bih da se za obranu izdvaja više, moramo razumjeti opću situaciju, no nadam se da će sredstva za MORH ipak ostati na razini 2011. – kaže. Borbeni zrakoplovi za ministra su prvorazredna tema, smatra da RH treba zadržati tu sposobnost “jer jednom kad izgubite neku sposobnost, vrlo ju je teško vratiti. Imamo dobre pilote i mislimo da nadzor zračnog prostora treba ostati”.

Slijedi ponovni pregled ponuda za eskadrile, “osvježenim pogledom” i uz dogovor sa strukom. Kotromanović je potvrdio da je dobro razmislio i da MORH i Glavni stožer ostaju na Krešimirovu trgu u središtu Zagreba premda se dio ljudi bio preselio u vojarnu Croatia.

Komentara 30

TO
Toni50
15:15 03.01.2012.

Hrvatska treba zadržati borbenu eskadrilu ako je ikako moguće, je krivo zastarijelo i primitivno strateško razmišljanje u današnje moderno vrijeme i u današnjoj poziciji saveza NATO-a ....

PO
poluprovokator
15:52 03.01.2012.

Šta god da se kupi bit će to petnaestgodišnji ugovorni reket zemlje prodavača uz dobivanje isluženog letala. Svi imaju ugrađen backdoor za onesposobljivanje navođenja i naviganja kodiranom radarskom/gps/radio informacijom pa se gubi smisao ako se zarati protiv \"krivih\". Al treba imat par komada čisto da se leta po mitinzima i održava osoblje letno sposobnim i lako obučivim za civilne pilote po prestanku aktivne službe. I još kad bi se to moglo dogovorit bez korupcije/provizije al kako da narod više vjeruje u poštenje?!

WI
Winnetou
15:05 03.01.2012.

Podržavam ovaj način razmišljanja. Hrvatska apsolutno treba imati svoje ratno zrakoplovstvo. I danas-sutra naplaćivati Sloveniji (i Bosni) čuvanje zračnog prostora umjesto Talijana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije