Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE MVEP

Hrvatska traži od RS-a da zaštiti hrvatske povratnike nakon smrti Mišića

Banja Luka: Uhićeni u akciji "Kodeks" dovedeni u Tužilaštvo
Dejan Rakita/PIXSELL/Ilustracija
15.11.2023.
u 23:17

Marko Mišić se 2008. sa suprugom vratio na svoje prijeratno ognjište. I ranije je imao problema, kao i brojni drugi povratnici s napadima, zastrašivanjem i krađom imovine

Hrvatska je u srijedu snažno osudila nasilje koje je rezultiralo smrću hrvatskog povratnika u Republiku Srpsku i od vlasti srpskog entiteta zatražila da kazni počinitelje i zaštiti povratnike. Marko Mišić (68) preminuo je u utorak u bolnici u Slavonskom Brodu nakon što su ga dvojica nasilnika prije mjesec dana napala i pretukla na obiteljskome imanju u Brezici kod Dervente. 

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova je u priopćenju "snažno osudilo" taj nasilni čin i pozvalo nadležne institucije u Bosni i Hercegovini, posebno u RS-u, da istraže sve okolnosti i najoštrije kazne počinitelje.

"Tražimo i očekujemo od nadležnih tijela da poduzmu sve potrebne radnje kako bi se hrvatski povratnici zaštitili, kao i da im se osiguraju kvalitetniji uvjeti za povratak u RS", stoji u priopćenju.

VEZANI ČLANCI:

Mišića su teško pretukle dvije osobe, od kojih je jedan bio maloljetnik, u mjestu Brezici 12. listopada nakon što je pokušao spriječiti krađu drva. Policija ih je uhitila nedugo nakon napada. Nakon ukazane prve pomoći u Domu zdravlja u Derventi, prebačen je u bolnicu u Slavonskome Brodu gdje su mu utvrđene po život opasne ozljede. Preminuo je u utorak na odjelu intenzivne njege.

Marko Mišić se 2008. sa suprugom vratio na svoje prijeratno ognjište. I ranije je imao problema, kao i brojni drugi povratnici s napadima, zastrašivanjem i krađom imovine.

VIDEO Policija o uhićenju prevaranata: Oštećenika bi moglo biti više od 1000, šteta je 18.5 mil. eura

Komentara 1

JR
Jr48
07:44 16.11.2023.

Nemogu vjerovati da se i hrvatska vlast( bar njen mali dio) oglasila o ovome biće da sanjam. Još da čujemo hoće Milin frend Milanče nešto reći ili Čović naš ? Ili ipak neće Milu uznemiravati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije