Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni dan nestalih

Hrvatska traga za 1892 osobe, rješavanje njihove sudbine prvorazredno je humanitarno pitanje

Međunarodni dan nestalih osoba
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/15
30.08.2019.
u 14:57

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba u vinkovačkom Gradskom parku, kod spomenika bana Šokčevića, izložene su fotografije osoba nestalih u Domovinskom ratu za kojima se još uvijek traga

U Hrvatskoj se danas traga još uvijek za 1.892 osobe nestalih tijekom Domovinskog rata, a rješavanje njihove sudbine je za Hrvatsku prvorazredno humanitarno pitanje. Rečeno je to u Vinkovcima gdje je obilježen Međunarodni dan nestalih osoba kojega su organizirali savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.   

- Znamo da službena tijela u Hrvatskoj posjeduju i zapisnike i dokumente koji pokazuju gdje su tijela koja su nakon ubojstava premještana iz primarnih u sekundarne grobnice i zato koristimo svaku prigodu pozvati Srbiju na puni doprinos, na dostavu takvih dokumenata kako bismo pronašli nestale, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ovim povodom su u vinkovačkom Gradskom parku, kod spomenika bana Šokčevića, izložene fotografije osoba nestalih u Domovinskom ratu za kojima se još uvijek traga.

- Na nama je stalno apelirati, pa i na današnji dan, moliti ljude da olakšaju teret obiteljima nestalih ali i sebi jer sigurno nije lako nositi na savjesti činjenicu da netko zna, a ne želi reći sudbinu nestalih, rekla je predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije