Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA NAGRADA

Veliko priznanje za naš turizam: Ovoj smo državi najbolji za pristupačna putovanja u 2024.

Turisti u Nacionalnom parku Krka
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
14.11.2023.
u 20:28

Hrvatsku je od početka do kraja listopada posjetilo oko 223.000 švedskih gostiju, koji su ostvarili više od 1,1 milijun noćenja, a bili su 13% brojniji nego lani

U sklopu Travel News Marketa, najvažnijeg poslovnog turističkog događanja u Stockholmu, Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja u idućoj godini. To se priznanje dodjeljuje uz istraživanja strukovnog magazina Travel News i Nordic Bencha, a provedeno je među 1500 Šveđana, koji su odgovarali na pitanje što im je najvažnije prilikom odabira destinacija za odmor. Izdvojene su tri kategorije putnika: onih koji traže vrijednost za uloženi novac, onih kojima je najvažnija sigurnost te onih koji preferiraju luksuzna putovanja. U kategoriji Affordable Week dodijeljena su priznanja za vikend-destinaciju godine, sedmodnevnu destinaciju godine te najpoželjniju destinaciju na dalekim tržištima, a Hrvatskoj je pripala titulu najpristupačnije destinacije za sedmodnevni odmor u 2024. godini. Za to priznanje u konkurenciji su bili Mallorca, Kanarski otoci, Cipar, Turska, Bugarska i Albanija.

– Još jedno u nizu priznanja za Hrvatsku potvrđuje kako je iza nas vrlo uspješna turistička godina tijekom koje smo na mnogim tržištima ostvarili odlične rezultate. Upravo su dobri rezultati i trendovi najbolji temelj i uvod u nadolazeću godinu, koja će biti vrlo izazovna, no priznanja poput ovih potvrđuju kako će Hrvatska i iduće godini biti važan igrač na turističkoj karti Europe – ističe Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Direktor predstavništva HTZ-a za Skandinaviju, Vedran Sušić kaže da je posebno važno što ovo priznanje dolazi direktno od potencijalnih gostiju.

– Ovo priznanje dolazi nakon još jedne uspješne sezone, a pokazatelj je da smo i dalje priznati na ovom tržištu i u fokusu ljudi, što nam daje nadu u još uspješniju sezonu – kaže Sušić.

Inače, Hrvatsku je od početka godine do kraja listopada posjetilo oko 223.000 švedskih gostiju, koji su ostvarili više od 1,1 milijun noćenja. Šveđani su na odmoru kod nas bili 13 posto brojniji nego lani, a ostvarili su 11 posto više noćenja. U pretpandemijskoj 2019. kod nas ih je, tijekom svih 12 mjeseci, bilo 305.000, ostvarili su nešto više od 1,5 milijuna noćenja. 

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Započelo postavljanje stupića u novoj pješačkoj zoni u Masarykovoj: Uskoro se više neće moći voziti preko "šarenih mačaka"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije