Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT ZBOG CEFTE
Povratak na članak

Hrvatska stopirala izvoz mlijeka, jogurta, sira... iz Bosne i Hercegovine u EU

Na našem bi tržištu završilo 95 posto, a domaćih je proizvoda u susjednoj državi od ulaska u Uniju upola manje

Komentari 40

Avatar Slobodni_Parketar
Slobodni_Parketar
08:37 28.08.2015.

Smjesno...jedna BiH koja fakticki i nije drzava vec medjunarodni protektorat se zesce bori za svoje interese od HR. Naša uhljebarska, nesposobna, anacionalna i korumpirana polititicka elita bi se mogla ugledat na medjunarodni protektorat zvan BiH kalo se stite nacionalni interesi

VL
KN
knezica
09:00 28.08.2015.

Hrvatska je ne umrtvljena, već skoro mrtva zemlja zbog svojih nesposobnih i korumpiranih Vlada, koje su gotovo sve odred zapostavili i zaboravili Hrvate u BiH. Ti isti Hrvati kupuju sve hrvatske proizvode, makar su često i duplo skuplji od ostalih. Ti isti Hrvati u BiH drže hrvatsku privredu i poljoprivjredu na nogama još kako - tako. Hrvatska izvozi najviše upravo u BiH Zahvaljujući tim istim Hrvatima iz BiH, koji gle čuda, služe kao pljuvačnica, svim medijima, petokolonašima i izdajicama hrvatskih interesa u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
08:31 28.08.2015.

Mene nije pogodio "izvoz" Njemackog i Poljskog mlijeka, dapače baš mi je pomogao. AKo mogu oni proizvoditi tako jeftino mozemo i mi. Ah da ne možemo. dok platimo iz poreza sve te uhljebe,pa onda izdrzimo ucjene porezne koja bi sadd i naplacivala tocnu informaciju a one lazne ne bi kao i do sada, prozvodjacima u RH nije lako. A drzava se pita zasto nema investicija?

VL
KO
korisnik1746
09:46 28.08.2015.

da li je hrvatska sprijecila izvoz iz BiH ili uvoz u EU?

VL
DJ
djurex
08:36 28.08.2015.

Nikome u hrvatskoj ne smeta sto hrvati u bih imaju manje prava od roma i cigana..jedan bosnjacki glas u mostaru bazi koliko i tri hrvatska..statut hrada mostara je jedinstven u svijetu i cista je degradacija ljudskih prava u svakom obliku..mozdaa bi se hrv.politicari i zabavili s njima da su gejevi ili roba siroke potrosnje ili mlijeko..ovako kad su glasali za bandica i hdz ih je od.ebao..

VL
RI
Riječanka
10:45 28.08.2015.

Uništili smo hrvatsko stoćarstvo i poljoprivredu. Kod nas raste mandarina, smokva, šljiva..., zašto to uvozimo? Recikliramo otpad, a bacamo hranu koju bi mogli preraditi i dobiti novi proizvod. Nekad sam se veselila našem neodoljivom mladom ličkom krumpiru, sada ga uvozimo,o, a po ukusu se ne može mjeriti s našim. Ono što ti sezona ponudi je i najzdravije, u veljači je dobar i stari. Najpravičnija trgovina je razmjena dobara. Ima toliko siromašnih zemalja koje gladuju, a sigurno imaju nešto što mi nemamo.

VL
TH
than
11:07 28.08.2015.

Tko zna koje su igrice trenutno. Tesko itko moze konkurirati mlijeku iz Njemacke. Gledam po reklamama. Cak i ispod 4 kune za litru.

VL
DJ
djurex
09:21 28.08.2015.

Bilo bi vam bolje da se pozabavite cinjenicom da vas lihvari "hrvatska narodna banka" i da ce te biti u stecaju vrlo brzo

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:52 28.08.2015.

a što naši misle da ek pregovara sa bosancima za nas? ek je komisija, koju nitko nije birao. i ona odlučuje, donosi direktive. a to što se rh nešto buni, nema veze. bunila se i poljska, pa popustila, tj. zaobišliišli je. kakve veze ima visina subvencija mljekarima u bosni s izvozom tog mlijeka? ajd nek rh bude država, pa istom mjerom krene na slovence, mađare, čehe, austrijance. svi imaju veće potpore svojim mljekarima od naše države našima. ajmo njih rebnuti.ili netko misli da je izlaskom iz cefte i ulaskom u uniju hrvatska postala snažnija? da, zadržali smo skoro sve povlastice u trgovini sa članicama cefte. eto, srbija je natjerana da primi pod istim uvjetima ogromne količine naših cigareta. ali bi bilo smiješno vjerovati da srbija za to nije dobila nešto zauzvrat. bosna, kakvo god da jest to zemlja, ima svoje interese. ek je dala dozvolu. hrvatska nešto brani? postoji nešto što se zove odšteta. a to je nešto što će hrvatska platiti bosancima. i bez tipp-a korporacije uvjetuju pravila igre. a jedno pitanje za naše velike umove u vladi. rh je u uniji, koje je jedinstveno tržište. rh je samoinicijativno zabranila uvoz ne u rh, nego u uniju, proizvode iz bosne, koja ima dozvolu. što mislite, da će se dogoditi?

VL
GU
General_U
13:01 28.08.2015.

mlijeko hrvatskih proizvođača je jedno od najkvalitetnijih na hr tržištu konkurentno cijenama i kvalitetom dok je tako nema straha kupujem hrvatsko.

VL
FY
Fuck you Mother Fucker
14:24 28.08.2015.

Hrvatska je blokirala uvoz mlijeka u EU iz dva razloga: 1. BIH mlijeko je ppuno kvalitetnije nego HR mlijeko, na kraju krajeva, BiH inspektori su otkrili otrov u HR mlijeku i spasili potrosace u BiH, ali i u HR, gdjee korumpirani inspektori nisu nista radili 2. BIH mlijeko je jeftinije od HR mlijeka. Isto tako treba naglasiti u BIH za izvoz mlijeka su dobile dozvolu, pa ih HR blokirala, francuski Lactalis iz Gradacca, njemacki Meggle iz Bihaca itd. Uglavnom slijedi bojkot HR proizvoda, nevezano za vladu i njene mjere, potrosaci ce blokirati Konzum pod prvo, pa onda i ostale HR proizvode. Vec se blokada najvaljuje sirom neta i to masovno.

VL
Avatar deziderij
deziderij
09:50 28.08.2015.

Riba uvijek pođe vonjati od glave i čistiti se od repa. Ali u zemlji sitnozubih Hrvata, u zemlji nemogućih mogućnosti i mogućih nemogućnosti nikako da se krene ni sa čišćenjem a glava smrdi sve većim smradom.

VL
DJ
djurex
09:21 28.08.2015.

Bilo bi vam bolje da se pozabavite cinjenicom da vas lihvari "hrvatska narodna banka" i da ce te biti u stecaju vrlo brzo

VL
NI
ninjabih
14:09 28.08.2015.

smijesno je to, hrvatska ne zeli dopustiti uvoz iz bih a bih od kako je rat stao uvozi svu zivu hranu iz hrvatske, pa ovdje ima vise vindija prodavnica i konzuma nego bilo cega, u krugu od 300m imam 3 vindija prodavnice u sarajevu, bosna godinama vec jede hrvatsko jer nakon rata nista svoje nije ni imala, tek zadnje 2/3 godine se budi domaca proizvodnja hrane a i malo vise uvozi iz srbije jer su im proizvodi jeftiniji ... ne znam kako hrvatsku nije stid, 20 godina zivi na nasim ledjima i sada ovako ?!

VL
FY
Fuck you Mother Fucker
14:27 28.08.2015.

Magarac Milanovic i Pushicka desetkovali Todorica hohstoplera u BiH. Bingo zahvaljuje Milanovicu i Pushicki. Inace pazite da ne dobijete kvote za HR robu u BiH, pa ce te onda cmizdriti.

VL
Avatar antar
antar
10:46 28.08.2015.

U najlošije Bosansko mlijeko imam više povjerenje nego u najbolje Nacistićko!

VL
PE
peugeot
12:20 28.08.2015.

E, ljubomorni i duboko iskompeksirani zavidljivci Hrvati! E, bas ste super susjedi kakve treba svijecom traziti! Fuj, ponasanje! Sramota!

VL
NI
ninjabih
14:13 28.08.2015.

Bosanci sve vise dolaze pameti, nakon onoga sto je konzum uradio ovdje Bosanac se sve vise okrece domacim trznim centrima, konzumi su uglavnom sada prazni, Bingo kako se zove nas lanac - uvijek pun, sa ovim sada akcijom Hrvatske prijasnje akcije u Bosni kupuj domace (a koje nisu imale puno odjeka jer Bosanac rado kupuje Hrvatsko) su dobile dodatan vjetar pod krila, cijela lokalna internet zajednica sada bruji - NE KUPUJ VISE HRVATSKO, KUPOVALI SMO 20 GODINA SVE IZ HRVATSKE A GLEDAJ KAKO NAM JE VRACENO!. Hrvatska je ovim sama sebi pucala u nogu.

VL
Avatar jurac
jurac
08:59 28.08.2015.

A što ako oni nama uzvrate istom mjerom za ostale proizvode? Istine radi naši proizvodi nisu jeftiniji ali ni kvalitetniji od mnogih koji se mogu naci na međunarodnoj ponudi. Mudar potez,nema što.Umjesto da smo pokušali naci neko dogovorno rješenje mimi koristimo poziciju clanice EU.Još malo pa smo u istoj poziciji kao Srbija sa susjedima.Preostale nam još Italija i Crna Gora da se i s njima oko necega posvađamo

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.