Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELA OBUKA

Hrvatska se ubrzano odmiče od ruske tehnike: Tajne Rafalea će učiti 100 pilota i tehničara HRZ-a

23.11.2022.
u 22:05

Prva skupina pilota na obuku stiže početkom 2023., a ova i vojna baza u Saint-Dizier et de Cognacu, koja se nalazi između Pariza i Strasbourga, bit će domaćini za obuku hrvatskih tehničara i pilota

Komentara 5

JD
Jardin_d_enfants
07:33 01.02.2023.

Haha odmicemo se od ruske tehnike i sad je jedan MI 8 bolji od mnogih novijih Americki i Francuski helikoptera..Pa americki helikopteri od plastike...Ruski helikopteri robusni kvalitet.Imate na internetu u Siriji pogoden MI8 raketom od talibana boom Helikopter ode dalje.A talibani govore Alahu egber helikopter odleti. haha .

MI
MiloDijete555
16:59 25.11.2022.

A da ne velim kako se f4 i dalje nalazi u zračnim snagama Grčke i Turske.

HR
Hrast
22:41 23.11.2022.

Govorite vi što hoćete, ali ruska tehnika traje. Robusna je, jeftina je, kvalitetna je i ono što je najbitnije - traje. Jedan primjer helikopter Mi8 koji dan danas leti i služi nam. Drugi primjer Mig21, pa čovječe samo stavite prst na čelo i razmislite, pa taj avion je napravljen sredinom 20og stoljeća, a danas leti. Američki f35 bolje roni nego leti. Te priče o zapadnoj tehnici su više i dosadne . Hoćete iskreno, zapadna tehnika, a tu ponajprije mislim na američku, dakle je ništa više nego šminka i skupo. Pa u Afganistanu njihovi helići nisu mogli letjeti zbog prašine, a ruski Mi su letjeli kao od šale. Sjetite se tenka T34, on se jednostavno nije kvario, dok su njemački ultra moderni, dobri, ali prekolmplocirani Tigrovi su se stalno kvarili. Dakle za kraj, ruska tehnika uvjek je bila robusna, jednostavna, ali kvalitetna, dakle trajala je. Današnja tehnika, je daleko od jednostavne, ali ono što je najvažnije - kvaliteta, to su zadržali. Primjer nakbokkobtenk na svijetu Armata. A o supersoničnim raketama da ne pričam, za koji su nota bene i sami Amerikanci rekli da će doći do te tehnologije kroz možda 10tak godina. Dakle, napuštamo provjerenu, jeftinu, kvalitetnu tehniku istoka, a uzimamo šćetu šminku zapada. Za mene to nije napredak, to je nazadovanje. Točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?