Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽINOVIĆ U LUKSEMBURGU

Hrvatska se ne pridružuje dobrovoljnim migrantskim kvotama

Davor Božinović
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
08.10.2019.
u 19:24

Ministar Davor Božinović kaže kako je u EU prepoznat napor koji Hrvatska čini na ruti kojom, kako kaže, potencijalno prema zapadu može doći najveći broj migranata.

Hrvatska se zasad nema namjeru pridružiti sustavu dobrovoljnih migrantskih kvota, koje su Italija, Malta, Njemačka i Francuska dogovorile kao način za zbrinjavanje tražitelja azila spašenih sa Sredozemnog mora na srednjemediteranskoj ruti.

Pokazalo se to na jučerašnjem sastanku ministara unutarnjih poslova EU u Luksemburgu, gdje je finsko predsjedništvo pokušalo zainteresirati druge države članice da na dobrovoljnoj osnovi zbrinjavaju ljude kao ove četiri države. Na sastanak su Grčka, Cipar i Bugarska došle s pismom kojim apeliraju na veću pozornost Unije na drugu rutu, istočnomediteransku gdje su, upozoravaju, ponovo vidljivi znakovi dolaska velike migrantske krize kakva je bila prije četiri godine. Hrvatska, koja je na zapadnobalkanskom kraku istočnomediteranske rute, nije supotpisnica tog pisma trojice.

Ministar Davor Božinović kaže kako je u EU prepoznat napor koji Hrvatska čini na ruti kojom, kako kaže, potencijalno prema zapadu može doći najveći broj migranata. 

Komentara 14

PE
pežo
19:47 08.10.2019.

mi svaki dan primimo do 100 ilegalnih migranta koji prolaze kroz strogo čuvanu granicu i onda čekaju policiju u nekom selu da ih odvedu u sustav azila - nitko ne daje brojke koliko tih ljudi ima u državi

DU
Deleted user
19:34 08.10.2019.

još bi se možda i pridružili kad bi migranti na granici odbacili sjekire, noževe, palice i pokoju bombu.. i kad ne bi gazili ljude po zapadnim zemljama i vikali " allah ekber".. kao ovaj nedavno...

ST
stomugromova
20:11 08.10.2019.

Ne smije Božinović niti reći koliko je migranata ušlo u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije