Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć susjedima

Hrvatska šalje dva Canadaira u Crnu Goru

Foto: Dino Stanin/Pixsell
20.07.2017.
u 19:13

Ministarstvo obrane je Crnoj Gori pružilo pomoć i u obliku isporuke dodatne opreme, guma za protupožarni zrakoplov Airtractor.

Pripadnici Protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane s dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 danas, u četvrtak, 20. srpnja 2017. godine upućeni su u Crnu Goru, na požarište poluotoka Luštica, na ispomoć kod gašenja požara, temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske, priopćio je MORH.

U skladu s Odlukom Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH donio je naredbu za upućivanje šest pripadnika Oružanih snaga RH s dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 u Crnu Goru, radi gašenja požara, javlja MORH.

Također, zbog velikih požara u Crnoj Gori i neophodnosti funkcioniranja protupožarnih zrakoplova, na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Ministarstvo obrane je Crnoj Gori pružilo pomoć u obliku isporuke dodatne opreme, guma za protupožarni zrakoplov Airtractor.

Komentara 6

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
20:44 20.07.2017.

sto im ne pomognu braca srbi...u nisu je jedinica za spasavanje kao i berievi...crnogorci kukala vam majka malo ulozite od turizma u koji kanader a ne samo zvati upomoc...

DU
Deleted user
22:11 20.07.2017.

ma nemaju ni za gume, a srbi još traže akumulatore za migove !!

GO
goronja
23:11 20.07.2017.

Ne razumijem zašto? Ni oni nisu pomagali gasiti naš požar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije