Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO SKOKO
Povratak na članak

'Hrvatska sada treba izgraditi imidž u svijetu'

Milijuni diljem svijeta vijest o oslobađanju generala čut će onako usput. A drugi još ionako nisu shvatili tko je tko na Balkanu

Komentari 4

Avatar Django
Django
12:49 17.11.2012.

Nevjerojatna je činjenica da do dana današnjeg nema niti jednog relevantnog filma niti romana o Vukovaru.

VL
OB
-obrisani-
13:04 17.11.2012.

Postovani! Dok smo mi šutjeli ili nesuvislo govorili, drugi su nam lijepili etikete, koje ćemo još dugo morati skidati. I uzalud istina i pravda na našoj strani, ako svijet još nema jasnu sliku o zbivanjima na Balkanu. Uzalud nam svee činjenice, ako će tuđi udžbenici, filmovi ili enciklopedije nastaviti krivotvoriti povijest. Hrvatska od danas ima nevjerojatno komunikacijsko oružje u rukama. Hoćemo li propustiti ili iskoristiti povijesnu šansu ovisi ponajprije o Vladi i predsjedniku, a potom i svim našim kreativcima – od filmskih redatelja i producenata do znanstvenika i kulturnjaka. Pritom bi neki morali napokon shvatiti da se ne radi o propagandi, već o društvenoj odgovornosti * Vrijeme je da se pokrenemo i svijet predstavimo -, tko smo,- sto smo i -gdje smo. Ane da nam i dalje drugi ljepe etikete. lijep pozdrav!

VL
EN
EndemskaVrsta
13:36 17.11.2012.

Nula bodova! Čista je budalaština da se image neke zemlje oblikuje na temelju političkih činjenica - osim ako nije riječ o ekstremu (npr. Sjevernoj Koreji ili mračnim arapskim feudo-despocijama). Nation branding je vrlo složen posao, a osnove scenarija nisu 'onoo što mi mislimo o sebi' (autorova 'teorija' polazi upravo od stupidno narcisoidno definiranog imagea!), nego 'što bismo htjeli da drugi misle o nama'! Ovo nije mjesto ni prigoda za elaboraciju problema, pa ni za nabacivanje valjanih osnova koncepta... samo sam htio istaći da 'rehabilitacija Hrvatske', sve da se i zbila (a nije! jer se radi o jednodnevnom spektaklu za unutrašnje potrebe 'političke elite' i interesnih skupina) nema veze s izgradnjom branda u suvremenom svijetu. (Usput, žalosno je da takvu ignorantsku tezu iznosi jedan sveučilišni profesor! Čemu li može naučiti svoje studente???)

VL
SP
Spezispezi
18:40 17.11.2012.

Nije prošlo ni tjedan dana otkako je Skoko u Slobodnoj zagovarao da Hrvatska brendira zločinca druga Tita, a sada bi inidž gradio na Oluji, Gotovini i Markaču. Hoće li po njemu sutra i srpski general Mladić biti hrvatski brend ?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.