Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilarno okupljanje

Hrvatska reprezentacija na 60. Svjetskom natjecanju u oranju

Natjecanje u oranju
Ministarstvo poljoprivrede
22.07.2013.
u 11:17

Svjetska oračka organizacija radi na očuvanju i poboljšanju vještine oranja, potiče razvoj i usvajanje novih tehnologija i znanja kako bi se ojačala suradnja u proizvodnji hrane i u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje.

Hrvatska reprezentacija sudjeluje na 60. Svjetskom natjecanju u oranju koje se održava 19. i 20. srpnja 2013. godine na Olds College-u u Olds-u, Alberta, Kanada u organizaciji Udruge orača Kanade, Olds College-a i Svjetske oračke organizacije.

Ovogodišnje jubilarno natjecanje okupilo je sudionike iz 29 zemalja svijeta koji se natječu u dvije kategorije: 27 predstavnika u kategoriji plugova ravnjaka i 30 u kategoriji plugova premetnjaka. Natjecanje je otvorio predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, a Hrvatsku predstavljaju Ivan Spudić u kategoriji premetnjaka i Marijo Spudić u kategoriji ravnjaka, obojica iz Barilovića pored Kralovca, pobjednici prošlogodišnjeg 10. Državnog natjecanja u oranju.

Ove godine Ivan je zauzeo 24. mjesto u kategoriji premetnjaka, dok je Marijo natjecanje završio zauzevši 23. mjesto u kategoriji ravnjaka. Svjetska oračka organizacija radi na očuvanju i poboljšanju vještine oranja, potiče razvoj i usvajanje novih tehnologija i znanja kako bi se ojačala suradnja u proizvodnji hrane i u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje.

Prošlogodišnje 59. Svjetsko natjecanje u oranju održano je u rujnu u Biogradu na Moru na kojem se okupio do sada najveći broj reprezentacija iz 31 zemlje.

>>Uskoro prvi gradski vrtovi, prvo oranje za sve je besplatno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije