Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE
Povratak na članak

Hrvatska prva u EU po postotku mladića koji još uvijek žive s roditeljima

Slovačka je prva po postotku djevojki u istoj dobi koje žive s roditeljima, a Hrvatska je tu druga

Komentari 20

DO
dopizdilomi
13:55 25.10.2016.

Evo riješit ćemo i taj problem. Polako odlazimo van pa će statistika bolje izgledati.

VL
Avatar Dameanu
Dameanu
15:09 25.10.2016.

a od cega ce kupiti ili umajmiti stan?

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:49 25.10.2016.

A šta bi trebali, možda ići u podstanare, stan na kredu pa da ga cijeli život otplaćuju, gdje čeljad nije bijesna ni kuća nije tijesna, kad se stvore uvijeti normalno da će se ranije odvajat od roditelja, zasad je ovako kako je.

VL
DU
Deleted user
14:21 25.10.2016.

hrvatska je i onako po broju stambenih kvadrata po glavi stanovnika u samom europskom vrhu.problem je u raspodjeli tih kvadrata,neke su generacije a naročito određene grupacije među njma,lako, gotovo bezbolno,rješavale stambeno pitanje.kako današnji trideset godišnjak,koji nije te sreće,može sebi osigurati krov nad glavom.nekih,otprilike 3500 kn plaće ,u svakom slučaju nije dovoljno za podstanarstvo a kamoli za stambeni kredit.

VL
Avatar babas
babas
14:59 25.10.2016.

Hrvatska je vjerojatno prva i po starim momcima,tako da ne čudi da ih najviše živi sa roditeljima.

VL
DU
Deleted user
10:54 26.10.2016.

Da zločesti mladići idemo ih sada nazvat lijenčina jer neće da rade za 2500 kuna. Zato što nisu digli kredit u nekoj od banaka koje plaćaju ovakve članke ocrnjujući život sa roditeljima samo da bi banke ostvarile što veći profit.

VL
TH
than
00:18 28.10.2016.

Cudo nevidjeno, samo za nas. Drzava kao ima nekih 2400 kuna i to za neke mlade na odredjeno. To je otprilike za garsonijeru i rezije. Naravno drzava to placa privatnim iznajmljivacima umjesto da se sama ubaci u biznis. Ali tu gle cuda, nema prijevoza i hrane. Odjeca, obuca, prasak za pranje i sve ostalo je misaona imenica...

VL
RO
rotšild
21:11 06.11.2016.

To je zbog toga jer nam u Europskoj Masonskoj Kaljuži teće med i mlijeko.

VL
Avatar nekakav
nekakav
17:41 26.10.2016.

još malo pa će problem biti i to što većina hrvata živi u hrvatskoj. ili nijemaca u njemačkoj. nekad je mujo došao u njemačku, i kasnije doma pričao da kad je stigao u njemačku, sve bilo puno nijemaca. danas kad kad 'mujo' ode u njemačku, na fejsu odmah javlja da cijeli dan nije prozborio ni jedne riječi njemačkog, već cijeli dan maše rukama kako bi pakistancu nešto objasnio.

VL
GO
gooniegoogoo
16:44 29.10.2016.

Hrvatska je država spolne jednakosti pa bi bilo za očekivati objavljivanje i postotka mladih žena koje žive s roditeljima

VL
Avatar Oneill
Oneill
14:26 25.10.2016.

Para.......ti.

VL
DU
Deleted user
00:58 30.10.2016.

zabrinjava..skupina mladi hr teologa..koja zivi sa svojim roditeljima..a bez radna dana u knjizicam..sta ce bit od njih i njihovi djaci..

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:27 25.10.2016.

potpuno drugačiji načini života u nas i u recimo danskoj. mi se ni u jednom dijelu naših načina života ne možemo međusobno uspoređivati. i te usporedbe su nepotrebne. jer ne daju nikakve smislene odgovore. zašto finci nemaju vinograde? aha, klima...a... zašto crni ne uzgajaju svinje? aha, klima... u danskoj je opća kultura da se nema svoj stan, nego se živi u iznajmljenome, dio ima svoj stan. kojeg proda kad ide u penziju, i s tim novcem živi život penzića. kod nas djedovina čeka jednog unuka, ili par njih, ovisi. mi svoju imovinu čuvamo za djecu, unuke. danci za sebe. jeste smiješni. što znači osamostaliti? jesi baš nešto samostalan, kad plaću potrošiš na kredit za stan, drugi za auto, treći za namještaj, četvrti za mobitel, peti za mjesečne režije... da, uspio si. ne živiš sa starcima, a jedino se dobro najedeš u nedjelju, kad odeš njima u posjetu, ne. kome koristi ovakva manija 'osamostaljivanja' mladih? pa ako sa 20-30 godina nisi samostalan, ako radiš, imaš neke prihode, ne znam kad ćeš biti? što znači biti samostalan? odvojiti se od roditelja? pa ne sisate više, ne... a to što živite u istom objektu, to je neki problem? ne želite da vam govore kako ćete živjeti? pa vaš prvi susjed, bilo u zgradi, ili susjedna kuća, vam govori što i kako trebate. vaš gazda na poslu vam govori kako ćete živjeti, i tu uspijeva. vi i izvan radnog vremena radite ono što on želi. a problem vam je kad vam starci vele da usput kad idete doma kupite kruh, gumice za vešmašinu? hehe, da, zadužite se do grla, i misltie kako ste uspjeli, jer vam netko, pazite, vaši roditelji, svaki dan ne vele nešto što vam očito treba. znate kako je lako utjecati na osobe bez obitelji? vi ste žrtva reklama, medija, općenito društva. a ako su svi vaši frendovi u kreditima do grla, naravno da ćete sami, bez roditelja nad vama, i vi uletjeti u to. općeprihvaćeno ponašanje. kad ćete vi uživati u svom stanu? sa punih 67 godina? hoćete li i onda misliti da ste život proveli lijepo, jer ste se 'odvojili'? hoćete li ikad na jednom papiru izračunati kolko ste novca bacili za zidove, a mogli ste više i kvalitetnije pojesti i popiti, posjetiti mnoga mjesta po cijeloj kugli zemaljski? jeste svjesni kolko ste propustili u jednoj godini? samo na autu, koji vam daje 'slobodu' godišnje date 10 tisuća kuna. znate koji je to godišnji odmor? slobodni? da, ropska sloboda.

VL
DU
Deleted user
13:51 25.10.2016.

Znam neke takve,u pravilu su bez djece,svaki sedmi jedno,a Hrvati i nacionalisti do neba,baš žestoki,mrze turbo.A doprinos ravan nuli.

VL
2X
2Xgeneral
13:57 25.10.2016.

to je jedan od razloga bolesnog društva. mladi nemaju niti mogućnosti niti hrabrosti i odgovornosti da se osamostale. najlakše je živjeti na tuđoj kopanji. i roditelji su tu krivi!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.