Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poražavajući podaci

Hrvatska pri vrhu najbjednijih zemalja, gori smo i od Kazahstana

siromaštvo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
24.01.2015.
u 10:45

Nezaposlenost je najveći faktor zbog kojeg se Hrvatska nalazi visoko na ovoj listi, isti problem muči i Srbiju, BiH i Makedoniju, dok su Sloveniji problem kamatne stope.

Kontroverzni Institut Cato objavio je najnoviju listu najbjednijih zemalja svijeta.

Hrvatska se na tom popisu našla na 31. mjestu od ukupno 108 zemalja, a prva na listi je Venezuela. Slijede Argentina, Sirija, Ukrajina i Iran. Najmanje bijedne zemlje su Bruneji, Švicarska, Kina, Tajvan i Japan koji se nalaze na dnu popisa.

Ono što upada u oči je to da su bolje pozicionirane zemlje od nas Kazahstan, Pakistan, Albanija, Bangladeš, Bugarska... Srbija je na osmom mjestu, Bosna i Hercegovina na 21. mjestu, a Slovenija "daleko iza nas" na 59. mjestu. Sjedinjene američke države su na 95. mjestu i time u top 15 najmanje bijednih zemalja svijeta.

Nezaposlenost je najveći faktor zbog kojeg se Hrvatska nalazi na 31. mjestu, a isti problem muči i Srbiju, BiH i Makedoniju, dok su Sloveniji problem kamatne stope.

Zemlje koje se ne nalaze na listi nisu prijavile zadovoljavajuće podatke.

Foto: Cato Institute

>>Ovo su 4 načina na koji će se svijet radikalno promijeniti do 2030.

Komentara 74

EL
EliteTeam2015
11:04 24.01.2015.

sve to,..,,mozemo zahvaliti nazalost vladajucoj vladi zorana milanovica i njegovih do grla korumpiranim ministrima,,,koji kradu sto vise mogu a kad ih se uhvati ,,onda se javno ,,,izvinu,,,i dalje pazeeee da ih se vise ne uhvati,,,eto zato smo najgoriji,,,pogledajte ,,,ha haa a pogotovo poslusajte zorana milanovica,,,i sve ce vam biti jasno ,,,zasto smo najgoriji,,,nitko iz vanjskog svijeta,,,ne zeli,,,sa njime da ima bilo kakve veze,,,blokirali su hrvatsku,,do dna,,dalje vise i nemoze od dna,,,stoga na izbore prijevremene i da se ta agonija zaustavi,,hrvatska je jedna od najljepsih zemalja,,i nikadaaaaaaa prije,,,nije bilo tako kao sada od kad su ovi nazalost na vlasti,,,

TO
tolitol
11:02 24.01.2015.

Velikog li čuda! Kad ste zadnji put čuli Milanovića ili Opačićku (koja je ministrica za socijalu) ili Grčića da su nešto suvislo rekli o tome kako misle rješavati problem nezaposlenosti? Što je s Milanovićevim službenim putovanjima u SAD, Australiju, Novi Zeland? Što se iz toga izrodilo? Ništa. S druge strane, koliko je onih koji su zdušno potrčali dati glas Josipoviću razmišljalo o stotinama tisuća koji nemaju posla? Jedno je s drugim povezano. Istina je da nas vode nesposobnjakovići, da je i veliki dio ostatka naše političke kaste isto tako nesposoban, ali i da veliki dio naroda nije ništa bolji. Dok tako bude, ništa od boljitka ovdje.

Avatar navijač
navijač
11:09 24.01.2015.

Nebrinite ljudi sve ce to rijesit nova kukuriku koalicija koja se osniva.Nase je samo da glasamo opet za milanovicaa . pusicku . vrdoljaka i ostale pripadnike najbolje vlade u povjesti.Jos da nam prikace na ledja ostalu sirotinju iz ex yuyu zemalja pa necemo imat ni kontenjera po kojima bi trazili hranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije