Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ GA ODLIKOVAO

Hrvatska preuzela postupak protiv generala Jelića, optuženog za ratne zločine nad Bošnjacima

Knin: Predsjednik RH Zoran Milanović na kninskoj tvrđavi odlikovao generale VRO Oluja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
13.10.2020.
u 15:42

Jelić od 2012. godine živi u Hrvatskoj i nakon što je godinama živio u anonimnosti ove se godine pojavio u Kninu na obilježavanju  25. obljetnice akcije "Oluja"

Hrvatska je od BiH preuzela postupak protiv generala Zlatana Mije Jelića optuženog za ratne zločine nad Bošnjacima 1990-tih, objavila je utorak Balkanska istraživačka mreža (BIRN). 

Tužiteljstvo BiH je 2015. optužilo Jelića za zločine protiv čovječnosti tako što je sudjelovao u organiziranju i provođenju širokog i sustavnog napada protiv civilnog bošnjačkog stanovništva na području općine Mostar.

BIRN, portal specijaliziran za pravosudne postupke, prenosi da je sud BiH dobio potvrdu da je državno odvjetništvo u Zagrebu odlučilo preuzeti kazneni progon umirovljenog generala Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane.

Bosanskohercegovački tužitelji su u listopadu 2019. predložili sudu da od hrvatskih pravosudnih tijela zatraži preuzimanje Jelićevog predmeta jer on živi u Hrvatskoj i nedostupan je pravosuđu susjedne države.

Jelić od 2012. godine živi u Hrvatskoj i nakon što je godinama živio u anonimnosti ove se godine pojavio u Kninu na obilježavanju  25. obljetnice akcije "Oluja".

Tada je od hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića primio odličje u ime brigade specijalne policije HVO-a kojoj je bio ratni zapovjednik.

Komentara 9

Avatar GeniKameni
GeniKameni
16:38 13.10.2020.

Posto hrvatsko "pravosudje" ne procesuira srpske zlocince, odlucilo je sikanirati hrvatske domoljube! Doduse taj trend traje jos od zavrsetka rata, ali izgleda da ne jenjava...

RO
roland
16:40 13.10.2020.

Osloboditi generala Zlatana Miju Jelića. Da nije bilo takvih ljudikao što je general Jelić,, četnici, a kasnije i mudžahedini bi istrijebili i ovo malo Hrvata što je ostalo u BiH.

DU
Deleted user
16:24 13.10.2020.

Zoka,Zoka di si bio kad si bio premjer?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije