Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicija

Grade tvornicu streljiva vrijednu 50 milijuna eura

HS produkt
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/6
04.04.2014.
u 14:30

Država će u suradnji sa HS Produktom iz Karlovca krenuti u zajednički projekt proizvodnje streljiva težak oko 50 milijuna eura.

Država će u suradnji sa HS Produktom iz Karlovca krenuti u zajednički projekt proizvodnje streljiva. Tako bi karlovačka tvornica oružja, nakon što su uspješno formirali pištolj, a zatim i jurišnu pušku, trebala pomoći da Hrvatska dobije još jedan vojno sigurnosno strateški proizvod. Zaključak je to nakon današnjeg obilaska pogona HS Produkta u kojem su sudjelovali premijer Zoran Milanović te resorni ministri Ante Kotromanović i Ranko Ostojić.

Prema prvim informacijama tvornica streljiva gradila bi se u nekom od napuštenih vojnih objekata u okolici Karlovca. Tako bi se otvorilo novih 100-tinjak novih radnih mjesta u projektu teškom ukupno oko 50 milijuna eura.

Uz potrebe hrvatske vojske, policije i HS Produkta prve procjene govore kako bi Hrvatska na taj način mogla postati i izvoznik certificiranog NATO streljiva.

Milanović se osvrnuo i na nedavne stranačke probleme vezane za slučajeve Sabo i Lovrić Merzel.

- Mnoge stvari vezane za slučajeve u Vukovaru i Sisku čuo sam iz medija. Neke od njih su jasne neke manje. Kad govorim o tim slučajevima naglašavam da nemam prijatelja. Pa čak i da mi je netko rođeni brat to bi mu bila otegotna okolnost, jer bi mi morao objasniti što je i zašto učinio. Moram priznati da su neke optužbe vrlo teške, jer ako je netko ukrao pet milijuna kuna, novac koji je dovoljan za životnu egzistenciju, onda će to morati debelo objasniti. Ako je to stvarno istina, ne bi bio u koži te osobe i sigurno će toj osobi biti žao što je ušla u SDP - rekao je Milanović.

Najavio je i kako će se o svemu zauzeti stav na skoroj sjednici predsjedništva stranke sazvanoj za srijedu. Na njoj, doduše, neće biti sisačke županice, ali očekuje se dolazak Sabe. Očito je kako predsjedniku SDP-a posebno smetaju optužbe o 'krađi' novca od djece.

- Vi slušate i gledate što DORH radi, a zatim i izvlačite zaključke. Na kraju poslušate sud, jer DORH tvrdi, a sud utvrdi. No, neke stvari treba znati i ranije. Tako će Sabo morati reći gdje je završilo tih 120 kuna po djetetu - rekao je Milanović ipak dodajući kako bez argumenata neće povlačiti drastične poteze.

- Nikada nisam, niti ću ikada na prvu bacati glave u pijesak ili bacati glave lavovima. Nisam to činio ni za HDZ-ovce - zaključio je Milanović.

>>Kako se naoružavala Hrvatska? Strojnica Pleter danas se čuva u muzeju

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Komentara 19

DA
davords
14:55 04.04.2014.

USKOK i DORH se nikad ne bi bavili Sabom i Merzel da nisu dokazima stjerani u kut. USKOK i DORH uopče nisu pokretači istraga protiv to dvoje ljudi iz predsjedništva SDP-a već su njihove žrtve i pajdaši koji su imali čvrste, vidljive i opipljive dokaze protiv partijskih drugova tek pokrenuli partijski represivni aparat. USKOK i DORH ciljano seciraju samo HDZ-ovce i bivšeg partijskog druga Bandića koji je trn u oku Milanoviću jer mu ovaj u holdingu smjenjuje sdp-ove kadrove i prijatelje koje je Milanović uhljebio u holdingu. USKOK i DORH su u službi partije i njima ne pada na pamet da se recimo iz čista mira bace na istraživanje riječke, splitske gradske uprave ili nekoga iz vlade. Istraživanje nekoga iz čista mira pa što nađemo je rezervirano samo za neprijatelje partije.

Avatar imotska115
imotska115
14:43 04.04.2014.

Interesantno, SDP-ci poceli se naoruzavat, a prije 90th razoruzali Hrvatsku da bude lakse Srbma napast Hrvatsku. Cega se boje danas, imamo NATO da nas brani. Ovo nema nikakve shvrhe da pred njima izlozene automatske puske.

OS
osica
15:16 04.04.2014.

tako je premijeru " bitne su obje glave - kako biste ga onda mogli pogledati u oči"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije