Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA PREVARA

Hrvatska pošta upozorila: Ne nasjedajte na ovu prevaru

Hrvatska pošta
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
02.11.2021.
u 16:49

"Hrvatska pošta ne upotrebljava WhatsApp, Viber i slične aplikacije za službenu komunikaciju niti je organizator ankete i navedene nagradne igre", navode u upozorenju

Popularnim aplikacijama WhatsApp i Viber ponovno se šire poveznice koje vode do lažne nagradne igre. Ovaj put od krinkom Hrvatske pošte, prevaranti su proširili internetsku poveznicu na kojoj se nalazi lažna anketa i nagrade, na što su upozorili i iz HP-a.

"Hrvatska pošta ne upotrebljava WhatsApp, Viber i slične aplikacije za službenu komunikaciju niti je organizator ankete i navedene nagradne igre. Molimo korisnike da takve ili slične poruke sa sumnjivim poveznicama ne otvaraju te da ih ignoriraju. U zadnjih nekoliko mjeseci intenzivirali su se pokušaji prijevara porukama na WhatsAppu i sličnim mobilnim aplikacijama te putem e-pošte", poručili su HP-a.

Hrvatska pošta
1/5

Dodali su i nekoliko detalja na koje bi korisnici trebali obratiti pažnju kako bi izbjegli pokušaj prijevare:

"Broj s kojeg je poslana poruka nije broj iz jedne od hrvatskih mobilnih mreža. Internetska domena nije domena Hrvatske pošte (npr. „posta-hr.site“ umjesto www.posta.hr), a tekst u poruci i na internetskoj stranici na koju vodi poveznica sadrži gramatičke i pravopisne pogreške".

Komentara 4

BR
BratGandalfovogBrata
17:21 02.11.2021.

mislio sam da će članak biti o dostavljanju rtv pristojbe

Avatar drug Joža
drug Joža
21:27 02.11.2021.

Hrvatska pošta je htjela upozoriti naivčine da ne nasjedaju na podvale jer Pošta ne poklanja novac već ga otima građanima.

Avatar salaso
salaso
17:45 02.11.2021.

mislio sam da će članak biti o povišenju cijena..najmanji paket skoro 60 kn..nekad bio 23..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije