Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička akcija

Hrvatska policija uhitila Sirijca koji je u SAD-u oteo svoju djecu

policija, novosti
Arhivska fotografija
25.12.2010.
u 10:39

Michael Mobin Meskal uhićen je na temelju Interpolove tjeralice jer je njihovo troje djece, bez dogovora sa suprugom, odveo u Siriju

Hrvatski policajci uhitili su na temelju Interpolove tjeralice prije deset dana sirijskog državljanina Michaela Mobina Meskala (45) kojeg se sumnjiči za otmicu vlastite djece, izvjestio je na svojim internetskim stranicama ured FBI-ja u Los Angelesu. Tjeralicu je izdao američki ured Interpola nakon što je Meskala za otmicu djece i povredu roditeljskih prava prijavila njegova žena i majka djece Natasha Meskal.

Meskal je s njihovo troje djece napustio SAD u kolovozu ove godine, dok mu je supruga bila na službenom putu, te ih je odveo u Siriju gdje ih je upisao u školu, a odbijao ih je vratiti u SAD, navodi se u priopćenju FBI-ja. Početkom prosinca pristao je dovesti djecu u Hrvatsku kako bi se srela s majkom, a po dolasku u Zagreb uhićen je te je otad u pritvoru. Američka će strana tražiti izručenje, navodi se u priopćenju.

Djeca su se ovaj tjedan vratila u SAD s majkom, koja je u međuvremenu podnijela zahtjev za razvod te traži potpuno skrbništvo nad njima.

FBI u priopćenju ističe kako se ovaj slučaj ne bi mogao riješiti bez pomoći hrvatske policije.

Komentara 18

JA
jankoprekobrda
14:00 25.12.2010.

Opet se na dijelu pokazuje jebeni Americki terorizam, kojemu svi moramo biti podredjeni.

SA
sandrina
18:20 25.12.2010.

Dok su hvatali sitnu ribu, tamo nekog Sirijca, malo veća riba im je isplivala iz akvarija u Austriju.....A nisu još uhvatili ni nespretnog i starog pljačkaša iz Dubrave od neki dan....Za svaku pohvalu!!! Bravo, policemani!!!!

JA
jaruzelskia
12:36 26.12.2010.

Ako je \'oteo\' vjastitu djecu, kako se onda zove otimca djece koja nisu njegova? Otmica-otmice? Otmica na kvadrat? ....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije