Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZNO U PROMETU

Hrvatska policija ovoga tjedna posebno prati dvije skupine vozača, otkriveno zašto

Zagreb: Zbog Međunarodnog dana bez automobila brojne ulice u centru zatvorene za promet
Sanjin Strukic/PIXSELL
15.12.2023.
u 23:56

Policija će do kraja posebno pratiti vozače koji obavljaju dostavu biciklima, mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima ili automobilima, kao i taksiste kako bi suzbila nepoštivanje prometnih pravila.

Ovog tjedna policija je pojačala nadzor nad dostavnim i taksi-vozilima zbog učestalih i grubih kršenja prometnih propisa. Policija tvrdi da je primijetila povećan broj prekršaja među vozačima dostavnih i taksi-vozila, uključujući vožnju u zabranjenom smjeru, nepoštivanje pravila korištenja kacige, nepropisno parkiranje, zaustavljanje u raskrižjima te prolazak kroz crveno svjetlo.

Borislav Vranković, voditelj Sektora prometne policije, istaknuo je za Dnevnik.hr da takvo ponašanje uzrokuje nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu i predstavlja ozbiljan sigurnosni rizik.

Mnogi vozači dostavnih i taksi-vozila voze u žurbi kako bi što prije stigli na odredište, zbog čega često krše prometne propise. Dostavljač po imenu Moris i sam priznaje da ponekad, primjerice, moraju improvizirati pri parkiranju. - Ne možemo baš parkirati najljepše. Malo improviziramo, ali pokušavamo izaći u susret da nikome ne smetamo - rekao je.

Međutim, ista pravila vrijede za sve. Unatoč žurbi, Vranković naglašava da nije etički ni u skladu s propisima ugrožavati druge sudionike u prometu dok obavljate svoju primarnu djelatnost. Policija će stoga do kraja posebno pratiti vozače koji obavljaju dostavu biciklima, mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima ili automobilima, kao i taksiste kako bi suzbila nepoštivanje prometnih pravila, zaključuje Dnevnik.hr.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO On će biti novi ministar: Ima BMW, stan, dva kredita...

Komentara 8

PV
prcko.vita
07:26 16.12.2023.

Hrvatska policija je imala jedan jedini zadatak na nivou EU, da čuva granice Europe, da čuva granice Šengen prostora, znamo svi kako su čuvali granice. Ali zato ugnjetavati malog čovjeka, e tu su prvaci svijeta. Ako si ukrao žvaku, ako nisi platio parking ili se parkirao na nogostupu, leleeee, ako si vozio 10 iznad dozvoljenog i slično, tu su maheri. Ali dok treba uhvatiti lopove koji kradu u milijunima tu su nula bodova. Mamiću na granici još skidali kapu da ga pozdrave.

Avatar Blokiran
Blokiran
12:19 16.12.2023.

Jel' moze policija pratiti i ove sto voze s maglenkama unutar naseljenog mjesta? (mozda samo da im objasni kako da ih ugase)

Avatar Tombstone
Tombstone
04:05 16.12.2023.

.dakle vlada I'm je to zapovijedila, da bi sebi isplatila bozicnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije