Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASELAK NA 'NIČIJOJ ZEMLJI'
Povratak na članak

Hrvatska ostala bez 2 kilometra zemlje – Otvoren novi punkt graničnog prijelaza Bili Brig

Na “ničijoj zemlji”, između dva granična prijelaza, ostao je cijeli zaselak s dvadesetak kuća, staje, košnice, šuma...

Komentari 18

AL
Alkana
15:44 10.11.2016.

Pozvati Ostojića da se očituje o ovome i evntl. ako je odgovoran, procesuirati ga.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:05 10.11.2016.

sramota!

VL
TH
than
23:55 10.11.2016.

"Štetu je počinila Državna geodetska uprava..." Dalje ne trebam. Kao i sve u drzavi u kojoj se zaposljava podobni, a ne sposobni kadar...

VL
NE
Neonacionalist
15:37 10.11.2016.

Cijela ta granica između Dalmacije i Hercegovine je umjetna , odredili je Mlečani i Turci 1718. nakon Požarevačkog mira a s obje strane granice istovjetni hrvatski narod , no najgore je što su komunjare potvrdile tu granicu a trebali su Hercegovinu dati Hrvatskoj . Eto, sada možemo žaliti što Mlečani nisu uspjeli izboriti bolju granicu prema tada Osmanskoj Bosni , inaće su u tom tzv.Morejskom ratu 1714-18. bili zauzeli teritorij sve do Mostara te Popovo polje i Trebinje , šteta što nisu i tadašnju Dubrovačku Republiku jer upravo je ona putem svojih diplomatskih veza utjecala da Hercegovina koja se tada nazivala i Turska Dalmacija ostane Turcima te su još Turcima ustupili Neum kako ne bi graničili sa Mletačkom Dalmacijom.

VL
AS
antun sklepic
06:04 11.11.2016.

kakvu imamo vladu netreba se čudit ako ostanemo bez hrvatske

VL
Avatar maxist
maxist
19:48 10.11.2016.

Pa čemu čuđenje ? Svi su susjedi negdje uletjeli u nasilni posjed hr teritorija, i Srbija ,i Slovenija, i BIH i CGora i +morski uletiTalijana. !!! Dakle svi su se okoristili na račun RH ! Evropskoj uniji ne smeta (podržavajuju nečlanice??!!) , "naši" političari brinu brigu o svojim provizijama, a ostali larmaju u prazno !

VL
MO
modrulj
21:45 10.11.2016.

Granica uvijek ide po planinskim vrhovima. I Troglav je trebao biti u Hrvatskoj po starijim zemljovidima, a ne da taj dalmatinski dio Dinare ide Bosni. Prepustanje drzavnog teritorija je ozbiljna stvar.

VL
DU
Deleted user
21:06 10.11.2016.

Bulj je nezamjenjiv.

VL
CA
campa
15:09 10.11.2016.

Smiješno zvuči ova izjava Bulja "Svaki kamen .... itd." a granični prijelaz dva kilometra u teritoriju Hrvatske a ne na granici.Pitanje je samo da li oni ovo rade što neznaju ili se bave osobnim problemima i osobnim biznisima.Već davno znamomo da su u Hrvatskoj osobni interesi političara iksprije zajedničkih za koje su izabrani.Očito je da cijela plejada zadnjih vlada ne vodi računa o Hrvatskim interesima(posječenost sabornice) nego se bave osobnim interesima.Važno je da se busaju u svoja Rvatska prsa ,izvikuju domoljubne parole te naganjaju duhove prošlosti a očito je da oni ne vole Hrvatsku i Hrvate i svejedno im je što u Hrvatskoj počinju "igre gladi"važno je da lova redovno kaplje i njima je dobro.

VL
KJ
kresimir.jusinski
15:09 10.11.2016.

po nekim starim kartama je i troglav bio smješten u rh, a više nije...

VL
DU
Deleted user
15:41 10.11.2016.

To nam nece, ni na koji nacin, osloboditi optuzene za zlocine I nedjela ...

VL
UM
Umjereni
15:01 10.11.2016.

Aj nek neko Bulju objasni da granični prijelaz kao kontrolni punkt nije izraz suverenosti već naprosto kontrolna točka. Granica je tamo gdje je granica, a kontrolni punkt se gradi gdje je najzgodnije s obzirom na dostupnu infrastrukturu. U blizini granice svakako, ali ne nužno i na samoj graničnoj crti. Amerikanci svoju granicu kontroliraju i do 70 km u unutrašnjosti teritorija SAD-a.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.