Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost
Povratak na članak

Hrvatska okružena zarazom: Širi se afrička svinjska kuga

Vozila koja se koriste u lovištu, posebno za prijevoz lešina odstrijeljenih divljih svinja, prije izlaska moraju biti dezinficirana, presvlačenje se može provoditi isključivo na određenim mjestima, a naređeno je i postavljanje kontejnera ili određivanje lokacije za otpad, kontrola ulaska neovlaštenih osoba i vozila u područje lovišta...

Komentari 10

MA
MađarskaIna
10:36 22.03.2019.

Širi se afrička svinjska kuga i dolazi na zapadni Balkan kao svoja na svome.

VL
Avatar Danijel_Hržić
Danijel_Hržić
10:23 22.03.2019.

HDZ KUGE nikako se riješit a ona nas najviše devastira u svakom pogledu!

VL
IH
iron.hide.54966
08:12 22.03.2019.

Hrvatska je zaražena već odavno, svim i svačim pa i svinjskom kugom. Možda nešto bude i dobro iz svega toga.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:35 22.03.2019.

dečki, ne prolaze ljudi 'vašim' lovištem, već rade na svojoj zemlji, koju ste im vi dodatno pretvorili u 'svoje' lovište! imate ograđeno lovište? super. čije je zemljište? tko je vlasnik tih parcela?

VL
VI
vidum
12:17 24.03.2019.

Baš se pitam ovih dana kakva je to panika među našim političarima? A onda saznam da se širi svinjska kuga.

VL
GO
GorenjeHiSense
07:34 23.03.2019.

Bit ce nalik bolesti CJB - kravlje ljudilo. Nismo imali dovoljno znanja i opreme i materiala kako bi kontrolirali (svaku !!!) zaklanu kravu, pa su nam odgovorni konstatirali kako nismo imali spomenute bolesti....dok su recimo slovenci strogo kontrolirali uzorke sve i jedne zaklane govedje zivotinje. Kad su slovenci dobili jedan pozitivni rezultat su nasi celnici digli glas, kako je nase meso zdravo i bolje od slovenskog....a mi nismo bili dio EU i nismo testirali na tu bolest. Nadam se da ce nam EU pomoc nabavit material i opremu danas, da cemo moc testirat svinje kad ce bit to potrebno ili obavezno (EU).

VL
ZW
zweistein
09:03 22.03.2019.

kad počne povećan uvoz svinjetine znat ćemo tko nam je uvalio ovaj "belaj"

VL
IS
istima
18:09 22.03.2019.

Molim Boga da pocrkaju do posljednje. To što rade ti lovci ide prema tome da ćemo svi postati divljač za odstrijel.......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.