Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demanti

Hrvatska odvjetnička komora: Nije točno da je L. Uglešić odvjetnik

lovorka uglešić (1)
Foto: M. Gojun/Pixsell
1/5
07.06.2010.
u 10:35

Osoba imena i prezimena Lovor Uglešić nikada nije bila upisana u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore.

Hrvatska odvjetnička komora reagirala je na tekst koji je objavio portal Slobodne Dalmacije pod naslovom “Ručak nakon trideset godina: Umjesto pomirenja od oca dobila batine.”, a čiji tekst je danas prenio i Večernji.hr pod nazivom “Ugledni dubrovački odvjetnik pretukao kćer koje se odrekao”

U tekstu se navodi kako je g. Lovor Uglešić, bivši sudac i odvjetnik, tukao i vrijeđao svoju izvanbračnu kćer Lovorku Uglešić. Kako navode iz Odvjetničke komore, nije točan podatak da je Lovor Uglešić odvjetnik. Osoba imena i prezimena Lovor Uglešić nikada nije bila upisana u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore, a niti u imenik odvjetničkih vježbenika Hrvatske odvjetničke komore, stoji u priopćenju.

Podsjetimo, portal Slobodne Dalmacije objavio je priču, a koju je potom navodeći izvor prenio i Vecernji.hr, dubrovačke liječnice Lovorke Uglešić (31) koja tvrdi da ju je vlastiti otac Lovor Uglešić (53), bivši sudac i odvjetnik, član ugledne dubrovačke obitelji, pretukao i izvrijeđao kad ga je neki dan došla posjetiti s namjerom da napokon srede odnose.

- Lolo, evo me. Nakon 30 godina barem me jednom pogledaj u oči - rekla je kad ga je vidjela, na što je on poludio, uhvatio je za grkljan, bacio je na pod i udarao, a onda primio za remen na hlačama i za kosu i gurnuo niz stepenice, ispričala je Lovorka za Slobodnu Dalmaciju.

- Ugurat ću ti cijev u usta i ubit ću te k'o pače - vikao je odlazeći po oružje, a ja sam iskoristila trenutak i pobjegla – prepričava događaj Lovorka.

- Nije me htio vidjeti. A kako je reagirao, sretna sam što sam živa - rekla je potresena Lovorka.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero potvrdila je kako je policija zaprimila prijavu fizičkog napada i prijetnje Lovorki Uglešić u obiteljskoj kući njezina oca Lovora te da je on 31. svibnja odveden u Prekršajni sud zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji:

- Uglešiću su oduzeti lovačka puška, revolver i oružni list, a protiv njega slijedi posebno pisano izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku – kazala je Gjenero i dodala kako su Lovorki na hitnoj pomoći utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Komentara 88

BA
baš
11:54 07.06.2010.

Priče o obiteljskom nasilju su sada in! No, obitlejsko nasilje je vrlo široko postavljeno i nitko ne utvrđuje (ili vrlo rijetko, a onda i vrlo nestručno i površno) druge oblike nasilja osim fiičkog. I takvo nasilje je teško dokazivo, a psihičko i drugi oblici još teže. Policija i sudstvo bi mogli raditi tjednima samo istraživanje jedne prijave nasilja. Zbog toga se napiše ono što netko kaže, ako slučajno ima kakvo crvenilo kože ili slično ode se liječniku, pa i on napiše nešto (jer se eto to od njega očekuje) i onda sve skupa to dođe kod suca, a on ne imajući vremena, volje i dokaza odreže kaznu. I to je to. Osuđujem svaki oblik nasilja, bilo koga nad bilo kime, ali ovo danas što se događa u nas više nije normalno, zapravo nije niti blizu normalnoga. Neko nekoga mrko pogleda, a rod je u krvnoj lzi do četvrtog stupja ili u tazbini do 2 stupnja, slobodno neka zove policiju i neka prijavi njušku, taj će biti priveden, saslušan, i vjerojatno kažnjen. Jer i to je nasilje, samo ga treba dobro obrazložiti. U ovom slučaju mnogo toga je nepoznato, kao npr. kakav je radnik bio njen otac tijekom karijere, kakva je ona radnica, kako se inače ponašaju u odnosu na ljude, itd.itd. Ali obzirom da je tip blizak pravu i sudskim krugovima možda je ovo prilika da nešto novo naučimo.

MI
mica1111
11:55 07.06.2010.

...ma dragi moji...al i vi nasjedate na pisanje novinara... ...a gdje je druga strana..,zašto se nije dogvorila s ocem o mjestu i trenutku viđenja...,a ne sa njegovom sadašnjom ženom... ...što je zapravo željela ...da li upoznavanje ili zaostale rate alimentacijeje koje joj eventualno nije plaćao zajedno sa kamatom...i predbacivanja razočaranog djeteta... ...pa nitko normalan neće nasrnuti na nekog iz čistog mira,pa makar to bila i tvoja neželjena kćer... ...stvar je prikazana na ovaj način i za osudu je...,ali svi znamo da je život puno kompleksniji...

DH
dhod
12:37 07.06.2010.

Bez obzira na pozadinu samog slučaja nasilje nije dopustivo ni u kojem obliku i nema opravdanja osim možda prema Slovencima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije