Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O LJUBLJANSKOJ BANCI

Hrvatska odgovorila Sloveniji na tvrdnju da se ne poštuje memorandum iz Mokrica

Ljubljanska banka
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
10.01.2017.
u 14:40

Hrvatska je u potpunosti ispunila sve obveze, priopćili su iz MVEP-a.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je objavilo da nastavak postupaka protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima smatra kršenjem memoranduma iz Mokrica iz 2013. koji su potpisali tadašnji premijeri Janez Janša i Zoran Milanović.

"Slovenija je svoj dio obveza iz memoranduma ispunila, a Hrvatska nije jer memorandumu iz Mokrica ne priznaje status međunarodnog ugovora i tako želi onemogućiti njime predviđen zastoj postupaka protiv Ljubljanske banke na neodređeno vrijeme", navedeno je u izjavi ministarstva koje je prenijela slovenska agencija STA.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na tvrdnje kolega iz Slovenije te su naveli kako je Hrvatska ispunila obveze. Ministarstvo drži da su tvrdnje slovenskog ministarstva 'potpuno neutemeljene'.

- Ministarstvo vanjskih i europskih poslova drži da su tvrdnje slovenskog ministarstva vanjskih poslova o tome da je nastavak postupaka protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima kršenje Memoranduma iz Mokrica iz 2013. godine potpuno neutemeljene.

Hrvatska je u potpunosti ispunila sve obveze koje je tim memorandumom preuzela te između ostalog osigurala da hrvatske banke predlože zastoj postupaka. Slovenija se obvezala, a nije ishodila suglasnost Ljubljanske banke na zastoj postupaka koji se vode pred hrvatskim sudovima - što ima za izravnu posljedicu nastavak tih postupaka pred hrvatskim sudovima - stoji u priopćenju.

>> Slovenija tvrdi da Hrvatska ne poštuje memorandum iz Mokrica o Ljubljanskoj banci

Komentara 1

AV
AVIM
16:56 10.01.2017.

Zasto nitko nije Slovencima rekao,, da nije Ljubljanske banke i stedisa cijele bivse Juge nebi slovenci tako brzo usli u EU,trebali bi se zahvaliti,oni su umislili da nikada nece morati vratiti ljudima lovu jer su u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije