Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet američkog senatora

'Hrvatska je odgovoran i cijenjeni partner i saveznik SAD-a'

Christopher S. Murphy
Foto: Tobias Hase/DPA/PIXSELL
20.10.2014.
u 15:32

Američki senator Christopher S. Murphy sastao se s Zoranom Milanovićem i Ivom Josipovićem u sklopu senatorovog službenog posjeta

Američki senator Christopher S. Murphy, zastupnik savezne države Connecticut i član Demokratske stranke, doputovao je danas u službeni posjeti Hrvatskoj kao predsjednik pododbora za Europu Odbora za vanjske poslove Senata SAD-a.

Murhpyja su primili premijer Zoran Milanović, a potom i predsjednik Ivo Josipović.

Razgovarali su o o odnosima Hrvatske i SAD-a, o stanju u regiji, te o aktualnim vanjskopolitičkim temama.

Senator Murphy zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i predsjedniku Josipoviću na podršci koju pruža svim važnim međunarodnim inicijativama i u njih se uključuje sukladno svojim mogućnostima te posebno na doprinosu  održavanju mira i sigurnosti u svijetu kroz misije NATO-a.

U razgovoru s Josipovićem potvrđeno je da je Republika Hrvatska odgovoran i cijenjeni partner i saveznik SAD-a, dotaknuli su se i energetske politike, gdje je istaknuta važnost opskrbe energentima u Jugoistočnoj Europi.

 Razgovaralo se i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje između Hrvatske i SAD-a na svim područjima, uključujući i energetiku.  Hrvatska i SAD smatraju važnim osigurati jugoistočnoj Europi dugoročno sigurnu opskrbu energentima. 

>>Josipović u Kongresu razgovara o Ukrajini

Komentara 11

MA
mamicdamir
16:13 20.10.2014.

A zasto na ne ukinu vize,kad smo tako cjenjen amricki partner,i kad nas oni cjene kao prijatelja.

MN
Mister No 978
20:20 20.10.2014.

Da da, isto kao mi Rusima ma djubrad proracunata.E sad ce te dati malo Amerima pa cemo mi Rusima i tako dok nas ne uniste skroz.Mozda bolje i nismo zasluzili kad nismo normalni.

AT
Atlantis1
18:27 20.10.2014.

Obnova Jugoslavije je manje vjerojatna nego recimo ujedinjenje Njemacke sa Rusijom. Drugim rijecima, gotovo ne moguce, a sudeci po komentarima, to je velika briga ovdasnjih komentatora. Hrvati, politicki govoreci, narod sa specijalnim potrebama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije