Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatska nepotrebno uvozi 40 posto energije

Što će biti kad stanu elektrane sagrađene u vrijeme mrskog socijalizma ili još prije?

Komentari 8

DU
Deleted user
11:35 17.02.2017.

Zašto bi mi išli na izgradnju elektrana kada se tu ne može raspredati o ustašama i partizanima.

VL
2X
2Xgeneral
10:15 17.02.2017.

sve to govori o državi i likovima koji nas vode!!!

VL
TO
tolitol
10:41 17.02.2017.

Mene bi zanimalo zašto novinarka koja već ističe "mrski socijalizam" ne potegne pitanje i onih silnih ulaganja bivše Socijalističke Republike Hrvatske u izgradnju energetskih objekata u drugim bivšim republikama propale SFRJ? Za koje su nam tadašnji partijski funkcioneri tvrdili da će nam tobože osigurati energetsku neovisnost SRH. Što je sa silnim (hidro)energetskim kapacitetima u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Kosovu itd. koje su izgrađene novcima Hrvata? Zašto nije izgrađena i druga nuklearna elektrana koja se trebala graditi sa Slovencima u Hrvatskoj? Naravno da u posljednjih 25 godina gotovo da i ništa nismo napravili u Hrvatskoj (zahvaljajući firmi za uhljebljivanje HEP), no ne spomenuti da smo za vrijeme onog itekako mrskog socijalizma radili još veće gluposti i izgradili kapacitete koji nam nisu dostupni ili s njima imamo velike probleme (Krško), ipak nije u redu. Imaju se Hrvati razloga ljutiti na zadnjih 25 godina, ali se imaju itekako razloga ljutiti i za ona desetljeća prije toga.

VL
SD
sdpesticid
11:28 17.02.2017.

da su pošteni digli bi cijenu energije odmah za 100 % pa da znamo je li nam ići iz hrvatske odmah a ne kasnije. eto, to bi bilo pošteno. ina, hep, tvrtke amo, tamo, jednu prodamo bud zašto i u banani je, drugu zdravu ćemo prodati da bi kupili prvu.. ma 200 % dignite cijenu energije, drugo nismo zaslužili.

VL
RP
rpzagreb
16:29 17.02.2017.

Koga broga ? Sve dok nam bajni politički stručnjaci vode tvrtke nema napretka. Sve dok su kod nas ovakve besmislene i primitivne podjele na lijeve, desne i koje kakve tvrtke će propadati jer takvi politički kardovi o realnom i odgovornom poslovanju ne znaju ništa.

VL
UM
Umjereni
11:28 17.02.2017.

U susjednoj Sloveniji se dovršava jedna ili dvije hidroelektrane na Savi. Tako se to radi u zemljama u kojima (politička) javnost nije shizofreno zadojena laprdanjem o domoljublju, uvođenju vojnog roka i svim ostalim kamenjarskim nebulozama. Tamo se zna a) da zemlja treba električnu energiju, i b) kako doći do nje. Mi već 10 godina raspravljamo i nikako da se odlučimo o vrsti energenta, a onda svaka vlada započinje svoju izradu energetske strategije. A ljudi koji navršavaju 40 godina, vide da su to slušali i s 25 godina, pa bježe glavom bez obzira iz ovakve zemlje dok im je još malo ostalo od života da prožive negdje u miru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.