Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šuker u Washingtonu

"Hrvatska neće biti Grčka, ali mora ubrzati reforme!"

Šuker
Željko Lukunić/Pixsell
24.04.2010.
u 22:33

Šuker se pohvalio da mu je u Washingtonu rečeno kako su mjere u Vladinu programu dobro pogođene, od strukturnih reformi te rasterećenja proračuna i poreznih reformi do mjera socijalne politike.

- Hrvatska je dobila dobre ocjene za svoju monetarnu i fiskalnu politiku te je dobro primljen i novi Vladin program gospodarskog oporavka Hrvatske i to nam je potvrđeno u svim razgovorima s dužnosnicima Svjetske banke i MMF-a, rekao je za Večernji list potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker koji predvodi hrvatsko izaslanstvo na proljetnom zasjedanju MMF-a i Svjetske banke u Washingtonu.

Šuker se pohvalio da mu je u Washingtonu rečeno kako su mjere u Vladinu programu dobro pogođene, od strukturnih reformi te rasterećenja proračuna i poreznih reformi do mjera socijalne politike.

- Naglasili smo da će Ministarstvo financija do lipnja predložiti mnogo novih zakona kako bi se što brže provelo sve predloženo u programu, poručio je ministar.

Da Šuker ima razloga biti zadovoljan potvrđuju i prve reakcije na najnoviji Vladin program gospodarskog oporavka Hrvatske koji je nakon što je dostavljen MMFU i Svjetskoj banci pozitivno ocijenjen i u izjavama njihovih dužnosnika. "Naše su prve reakcije da ohrabrujemo Vladin program jer su u njemu prava pitanja koja treba rješavati. Možda bi proračunski deficit trebalo malo brže smanjivati, no važna je brza i snažna provedba mjera, u čemu Hrvatska može očekivati pomoć Svjetske banke", poručio je Peter Harrold, direktor odjela za srednjoeuropske i baltičke zemlje.

Naglasio je da je pomoć Svjetske banke našoj zemlji utrostručena u 2009. godini te je iznosila 500 milijuna dolara, a bit će još veća što brže i energičnije budu Vladine reformske mjere. "Mi želimo pomoći Hrvatskoj u reformama jer je to ključno pitanje za rast gospodarstva i smanjivanje nezaposlenosti", dodao je.

Ministar Šuker u Washingtonu se sastao s mnogim svjetskim kolegama, a novinarima je ponovio da nije doputovao u SAD kako bi zadužio Hrvatsku jer nema namjeru dizati nove kredite.

- Zlonamjerni su napisi u dijelu hrvatskog tiska da sam u Washington došao zadužiti Hrvatsku, odnosno tražiti nove zajmove. Takve teze nemaju nikakve veze ni s čim jer je povod mog dolaska redovno zasjedanje MMF-a i Svjetske banke koje ću iskoristiti za brojne bilateralne susrete. Nisu primjerene ni izjave koje se čuju u Hrvatskoj o tome da smo blizu situaciji u Grčkoj. Najbolji odgovor na takve insinuacije dali su dužnosnici međunarodnih institucija koji potvrđuju da Hrvatska ni u naznakama nije blizu Grčkoj – ozbiljnim je tonom poručio Šuker.

- Mi ne mislimo da je Hrvatska iduća Grčka, ona ima bolju strukturu duga, mnogo više dugoročnih i komercijalnih zaduženja negoli državnih obveznica, ali učite iz toga. Ne dopustite sebi još veći proračunski deficit i još veći javni dug, poručio je Peter Harrold. Glavni ekonomist Svjetske banke Idermit Gill zaključio je da je problem Hrvatske velika potrošnja na mirovine i druga socijalna davanja.

Šuker je najavio da iduće srijede u Zagreb dolazi izaslanstvo MMF-a koje će zajedno s hrvatskim dužnosnicima detaljno razmotriti pojedine mjere novog Vladina gospodarskog programa.

Ključne riječi

Komentara 64

OB
-obrisani-
14:29 26.04.2010.

Spasitelj...pinokio...u bijeli svijet kreće, domoljubnu elitu...iznevjerit on neće. Kešina mu treba...za orgije nove, zato put pod noge...jer, otađbina zove. Instinktom lovca...novu lovu njuši, obveznice da uvali...nek narod opet puši. Ručetine znojne sa užitkom trlja, u dužničko ropstvo... do totalke srlja.lja. Da dug to nije...umiljato kaže, vjerujte mu!...on nikad ne laže!

ČO
čombe
14:40 26.04.2010.

Siguran sam da i sam ne vjeruje u ono što priča i da se doma smije k\'o lud kada preslušava naučenu nebulozu ... Sve je to prodavanje narodu dobrih i teških m... pod bubrege ...

SA
samar
10:25 26.04.2010.

Dernjava financijska je pocela i sve poskupljiva mic po mic svaki tjedan , zelja je nase patoloske vlasti da svi klonu doslovno kako bi poceli s novim pocetkom ispocetka (masonska krilatica : iz nereda poredak!)sa velikom vecinom kmetoma bez prava i mogucnosti da ih ostvare, bez novca i mogucnosti da ga zarade.... U gospodarstvu se iako je i jos bilo sto ostalo i vridi radi na prodaji istoga i zatvaranju i mjenjanju vlasnika kako bi i to malo stranci sve mogli kupitigovore nam mediji da nismo Hrvati nego neki Europljani,... itd, tipicno masonsko oruzje psihocidnosti unistavanja nacije i svega nacionalnoga beskrupulozno javno i jasno i snazno antihrvatsko. Cilj je razjediniti ljude razbijajuci im zajednicku misao i nacionalnu svijest, osiromasiti ih i dovesti na nivo prezivljavanja ..tako ih razoruzati i onda nema javnog mnijenja vise a \'\'oni\'\' masoni kozmopolite i domaca vlast ce se predociti ka spasioci u tom trenu... jer po njima nacionalno se MORA ugasiti i nastupiti globalno i kozmopolitansko na celu s masonima a kojima je na celu tj na vrhu hijerarhije Londonski ured i kraljica. Znam da vam glupasto se ovo cini cak i neobicno sto pisem, ali bas to su izjavili u Ateni na zadnjem svemasonskom sastanku lani najutjecajniji clanovi masonske \'\'tajne i elitne udruge\'\' jer kako su i rekli :mi to mozemo! Jer apsolutno kontroliraju sve banke,financije i investicije, svu trgovinu, sav transport i energiju i naftu. Kazu stvoricemo novi svijet u svijetlu masonstva u kojemu ce biti jedan ustav i jedna religija i isti zakoni a krajnje odluke donosicemo samo mi Masoni (a ne nacionalne vlade i parlamenti) u Londonu na cijem je celu kraljica, a podrucni uredi nacionalnih drzava samo ce biti provoditelji nasih odluka koje su izvrsne i krajnje prirode. Zanimljivo je bilo da nisu objavili imena tih sotona osim da je bilo veliki broj predsjednika drzava, vlada i parlamenata, najveci vlasnici najvecih banaka i naftne industrije, djelatnici UNa ali i svih velikih nacionalnih kompanija sirom svijeta. Eto to vam je pozadine zla i nasega stanja a i logicno je da je to tako jer nema objasnjenja za to sto nasa vlast djeluje i radi antinacionalno a protiv javnoga mnijenja , ljudi i nacionalnih interesa...itd a i neimajuci uopce vanjsku politiku osim poslusnistva masoneriji EUa. Svijetlo koje je spominja Josipovic u kampanji upravo je to , ono Masonsko \'\'svijetlo\'\', al\' onu ustvari znaci tamu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije