Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Hrvatska ne priznaje vjenčanje u Vatikanu

Do sada se, koliko smo doznali, pet hrvatskih parova vjenčalo u crkvi u Vatikanu i nijednom paru hrvatska država nije htjela upisati brak u matične knjige.

Komentari 16

RA
razmak68
01:43 30.05.2017.

Još malo će Hrvatska država morati priznati homoseksualne brakove (zato što je cool) a ne brakove iz Vatikana? Pa gdje to sve ide???

VL
MV
Mijat vrdoljak
03:43 30.05.2017.

I ako se vjenčati u crkvi u Njemačka a ne vjenčate se kod matičara brak vam nije "pravno" valjan

VL
VI
Vito
06:54 30.05.2017.

Do sada se, koliko smo doznali, pet hrvatskih parova vjenčalo u crkvi u Vatikanu i nijednom paru hrvatska država nije htjela upisati brak u matične knjige. Jedan par morao se ponovno vjenčati u Hrvatskoj kako bi njihov brak bio pravno priznat. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Što je tu čudno????? ___________ Maršal tito je davno zahtijevao od "hrvatskih" svečenika da se odvoje od Vatikana i rimokatoličke crkve. ____________ Blaženi Alojzije Stepinac se tome protivio. _____________ Hrvatska se "oslobodila" jugoslavije, na vast došli komunisti s jugo komunističkim generalom kao kokardom na čelu i od boza nića dobili ono što u što su se kleli od 1945.g. - da s puta druga tita ne skreću. _____________ Sad je ovaj predsjednik samo dokazao koliko je ta (za)kletva istinita - ne skreću s titovog puta, a i dalje pljačkaju Hrvatsku

VL
AL
alf
00:59 30.05.2017.

Kada je u pitanju novac, nitko ne oprasta. Tako je I sa grijehom. Bogati su gradili crkve za oprost grijeha.

VL
Avatar krcedolac
krcedolac
05:50 30.05.2017.

Važna vijest....

VL
VI
Vito
07:12 30.05.2017.

Bik ima važnijeg posla: Fotka s vjenčanja nasmijala je internet Brad i Jenessa McKillen od prošle su subote supružnici, a svoje vjenčanje odlučili su ovjekovječiti fotografijama na seoskom imanju. No, jedna fotografija ih je definitivno iznenadila... Fotografija je podijeljena 3450 puta. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Evo tako se može brendirati Hrvatska _________ Predsjednik s mužem stane pred kravu s bikom i reklamira demografsku obnovu Hrvatske. _______ A broj objašnjava pomoć koju će buduće majke dobiti od države - pola od obećanih 1000 eura po "teliću" _______ Samo je šteta što nisu bili pred ovnom i ovcom, jer crkva stalno "govori" da su oni vaši pastiri, a vi njihove ovce, jer bi tako "brend" bio potpun ________ No, ovo je isto blizu izjave jugokomunističkog generala - stoko moja (sitnog) zuba

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:43 29.05.2017.

Zato jer se vjencanje iz meni nerazumljivih razloga placa, a niti drzava niti crkva se ne zele odreci ni kune.

VL
ME
Menjik
09:14 30.05.2017.

ja sam vjernik i ne vidim nista sporno u tome. pa nemozes se ni u Hrvatskoj samo u crkvi vjencati. mora se potpisati kod maticara, ili u slucaju crkvenog vjencanja, on dodje u crkvu.

VL
VI
Vito
07:04 30.05.2017.

Ako ne priznaje brakove sklopljene izvan Hrvatzske znači da se u Hrvatskoj turiti smatraju griješnicima, jer nisu vjenčani u Hrvatskoj. _______________ Evo jednog pravog "brenda" za Hrvatsku --- dođite u Hrvatsku, vaš brak i tako nije legalan pa se slobodno možete vjenčati u Hrvatskoj - bolji smo od Las Vegasa u USA.

VL
Avatar Parousia
Parousia
09:07 30.05.2017.

Sramota?!?!

VL
DA
davor2015
06:01 30.05.2017.

Evo ga reklamni slogan - Hrvatska, jedina zemlja ciji Balkan smrad je bio jedini ikada izbacen s Mundiala, zbog fasistickog urlanja, da im ne zagadjuje tu manifestaciju. I takodjer jedina zemlja koja je zaradila kaznu od UEFE zbog fasistickih ispada (na utakmici Hrvatska-Norveska), u prisustvu predsjednice, koja je te fasisticke ispade proglasila "odlicnom atmosferom". Sve cinjenice, o kojima je pisao i Vecernji

VL
PU
Pukovnik
10:01 30.05.2017.

To ce uzdrmati temelje rimokatolicke crkve!

VL
VI
Vito
07:00 30.05.2017.

Šta ima Vatikan sa tim da Hrvatska ne priznaje, a sa pravom ne priznaje, vjenčanje u crkvi u Vatikanu :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Nema ništa, jer i tako Hrvatskom vladaju srbočetničko udbačko kosovso oznaske komunjare iz redova hdz - ovaca, a sad im je predsjednik sin udbaša da nad njim je komunistička kči koja se u djetinjstvu zaklela da neće skrenuti s titovog puta - pa krenula putovati titovim putovima po svijetu i Hrvatskoj

VL
Avatar megatronman
megatronman
23:02 29.05.2017.

Koja bizarnost katoličke države! I Alan Ford bi se našao zatečen, možda bi se jedino snašao Sir Oliver u ovom teatru apsurda. Da neće možda ovi naši lokalni hadezeovci optužiti Vatikan za pogodovanje "komunjarama".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.