Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gužva u hnb-u

Središnja banka širi se na Martićevu

HNB
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
24.03.2015.
u 14:15

Instalacije i materijal koji će se koristiti najvišeg su standarda

Hrvatska narodna banka (HNB) proširuje svoje radne prostore. Osim zgrade na Trgu hrvatskih velikana te još nekoliko uredskih prostora u središtu Zagreba, banka ima i sedam stanova u Martićevoj ulici, u zgradi naslonjenoj na HNB-ovu. Ukupne su površine 570 kvadrata, a za njihovu prenamjenu u poslovne prostore HNB je oglasio natječaj za pomoć projektanata vrijedan 246 tisuća kuna, koji bi trebali osmisliti idejno rješenje i pripremiti glavni i izvedbeni projekt. Kolika je vrijednost investicije, u HNB-u ne otkrivaju.

Stanove je središnja banka ciljano kupovala u susjednoj zgradi, i to do kraja 2010. Nema, međutim, vlasništvo nad svim stanovima u zgradi, ali iz natječajne dokumentacije iščitava se kako dugoročno ima takve nakane jer od arhitekata traži da osmisle rješenje kojim bi se tlocrtno i infrastrukturno pripremilo i njihovo eventualno spajanje u funkcionalnu cjelinu. U svim prostorima projektanti trebaju osigurati muški i ženski toalet, male čajne kuhinje i kancelarijski prostor te u nekima sobe za tajnice i direktore, a moraju voditi računa i o tome da informatički i strujni priključci budu u skladu s HNB-ovim standardima.

Novi prostori neće imati javnu namjenu, a na petom katu traži se i sanacija ravnog krova te povećanje visine poslovnog prostora. Instalacije i materijal koji će se koristiti najvišeg su standarda, pa će stavljanje stanova u funkciju za HNB biti velik financijski pothvat.

>> Vujčić: Dobit HNB-a ne može se koristiti za kredite u francima

Komentara 1

Avatar šokac_divani
šokac_divani
17:17 24.03.2015.

Ovi iz HNB-a "stvarno rade super"! "Zaštitili su hrvatske građane od lihvarenja banaka kreditima s promjenjivim kamatnim stopama, zaštitili su građane od divljanja tečaja švicarskog franka, oni su zaštitili građene da banke ne mogu ljude u financijskim teškoćama deložirati iz jedinog doma, oni su uvijek radili samo za dobrobit Hrvatske države,..." pa ih treba još zaposliti i unajmiti još barem 5000 m2 poslovnog prostora s kupaonicama u uredima, možda im povećati plaće barem za 30% ... pa ljudi "dobro rade svoj posao" ... ne mogu više ... OVO ŠTO HNB RADI JE PRESTRAŠNO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije