Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.11.2014. u 12:00

Naši političari više pozornosti posvećuju uzgoju maćuhica nego biološkom opstanku nacije

Demografska slika Hrvatske izgleda lošije od nalaza umirućeg bolesnika. Bez pretjerivanja može se usporediti s lešom koji hoda. Svi parametri po kojima se mjeri vitalnost neke nacije potpuno su u minusu pa nije čudno da se Hrvatska nalazi među najugroženijim zemljama.

Demograf dr. Martin Strmota ističe da je udio mladih u ukupnom stanovništvu 15 posto, a sve ispod 20 posto je kritično. Udio starih je 17 posto, a sve iznad 7 posto je zabrinjavajuće. Prosječna starost Hrvata je 41 godina, a sve iznad 30 godina je neodrživo. Hrvatska ima i najveći udjel umirovljenika. Drugim riječima, Hrvatska izumire i postaje sve siromašnija.

Naše političke elite više pozornosti posvećuju uzgoju maćuhica nego golom biološkom opstanku nacije. Ne žele, a bojim se da i ne znaju dugoročno razmišljati. Njih ne zanima ništa što se ne uklapa u njihov četverogodišnji mandat i ostanak na vlasti. Nije rješenje ni u uvozu radne snage. Pogotovo kada se polako prešućuje hrvatski biološki bazen u BiH. “Uvoz” iz nekog drugog civilizacijskog kruga pokazalo se potpuno promašenim u zapadnoj Europi. Možda su dobili mlado i prodorno stanovništvo, ali zato sada u svome dvorištu imaju “sukob civilizacija”.

>>Zaklada Adris i EFZG upozorili na nužnost zaustavljanja iseljavanja obrazovanih Hrvata

>>Demografija nam određuje budućnost - trebamo se kladiti na medicinski turizam

Komentara 18

SH
Shpangica
20:20 08.11.2014.

Zašto uopće moramo raspravljati u nekakvom uvozu radne snage? Kada imamo toliko naših, mladih, snažnih i obrazovanih ljudi, koji ne mogu dobiti posao. Čemu spominjanje nekakvog 'uvoza'? Umjesto da spominjemo drastično smanjenje poreza, otvaranje radnih mjesta u privatnim tvrtkama, time potaknemo mlade koji nešto i rade da ne bježe iz zemlje glavom bez obzira, da imaju dovoljno za dostojanstven život? Da vidite kakav bi to baby-boom bio, sve u šesnaest.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:10 08.11.2014.

Ne dopuštate radnicima da žive dostojanstven život!

GO
golub
15:24 08.11.2014.

Hrvatska nacija je teški bolesnik kako oni bogati kleptomani koji bi sve pokrali i prisvojili sebi, tako i ona pokradena sirotinja koja je ostala bez uvjeta preživljavanja čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije