Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA POŠILJKA

Hrvatska nabavila 12,5 tona medicinske opreme iz Kine

Hrvatska nabavila 12,5 tona medicinske opreme iz Kine
Foto: Vlada RH
1/4
29.03.2020.
u 15:28

Riječ je o prvom od letova kojima će iz Kine pristizati oprema potrebna zdravstvenom sustavu i svim službama

Danas je u Zagreb iz Šangaja sletio zrakoplov tvrtke China Eastern Airlines kojim je stiglo 12,5 tona medicinske opreme potrebne za borbu protiv virusa COVID-19, izvijestili su iz Vlade.

Riječ je o prvom od letova kojima će iz Kine pristizati oprema potrebna zdravstvenom sustavu i svim službama. Ujedno, sinoćnjim dolaskom 10 tona zaštitne opreme letom iz Šangaja u Frankfurt, Vlada Republike Hrvatske je osigurala preko 20 tona zaštitnih maski, zaštitnih odijela i zaštitnih naočala. Oprema će iz Frankfurta danas biti prevezena u Hrvatsku.

Ovo je još jedan primjer kvalitetne suradnje Hrvatske i Kine, o čemu su u petak telefonski razgovarali predsjednik Vlade Andrej Plenković i kineski premijer Li Keqiang. Dvojica premijera razgovarala su o daljnjoj nabavi zdravstvene opreme od Kine i kineskoj donaciji zaštitne opreme, a u okviru zajedničkih napora u borbi protiv pandemije koronavirusa.

VIDEO U udruzi Kamensko šivaju zaštitne maske

Komentara 7

DI
diazrm
15:57 29.03.2020.

Kineski doktori poručuju nosite maske! , jer kad se govori uvijek može izletjeti koja kapljica na drugu osobu ili površinu.

DU
Deleted user
19:09 29.03.2020.

Malo sam pratio broj i starost umrlih i nisam primjetio da je narusen prosjek trajanja života . Ucestalost smrtnosti je najveca izmedju 75 i 80 godina.Vrlo mali postotak pogotovo muskaraca dozivi preko 85 godina.Premali je uzorak ali meni dovoljno da me utjesi.

KM
Kmicanakreku
17:10 29.03.2020.

Zahvaljujuci EU-ovoj anti energetskoj energetskoj politici nitko normalan ne zeli nista proizvodit u Europi kada placamo skoro duple vece cijene za energiju nego kinezi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije