Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englezi mogu na Jadran

Hrvatska na britanskoj listi sigurnih destinacija za putovanje

Plaža na Brijunima krajem lipnja 2020.
Foto: Tomislav Krasnec
04.07.2020.
u 10:06

Englezi mogu putovati u Hrvatsku bez obvezne samoizolacije pri povratku. Slovenija nije na toj 'zelenoj' listi, kao ni Crna Gora, ni BiH

Hrvatska je na “zelenoj” listi zemalja u koju će Englezi moći slobodno putovati bez obveze 14-dnevne karantene pri povratku u Englesku, a isto vrijedi i za Hrvate koji možda planiraju putovati ondje. Britanska vlada sastavila je, naime, popis sigurnih zemalja za putovanja od 10. srpnja i na popisu je Hrvatska, ali ne i Slovenija ili Bosna i Hercegovina.

Od turističkih zemalja na Sredozemlju na popisu su još Italija, Španjolska, Grčka i Francuska, no ne i Portugal. Na popisu nisu ni Sjedinjene Američke Države, u kojima epidemija ne jenjava, kao ni Švedska, koja je zbog svoje specifične borbe protiv koronavirusa završila u 'crvenom' na mnogim, ne samo na britanskoj listi.

Ukupno su 73 zemlje svijeta stavljene na britanski popis sigurnih destinacija za putovanja, no pravilo o izuzeću od obvezne karantene pri povratku vrijedi samo za ljude u Engleskoj, ne i u ostatku Ujedinjene Kraljevine. Dakle, ne za ljude u Škotskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj. Autonomne vlasti u tim područjima smatraju da je prerizično puštati putnike iz inozemstva da se kreću bez 14-dnevne samoizolacije ili karantene, pa je britanska vlada bila prisiljena na polovično rješenje: na otvaranje zemlje za putovanja, ali otvaranje koje vrijedi samo za Englesku.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
deda1234
10:45 04.07.2020.

A zasto Britanija nije na crvenoj listi... Znamo kako se neodgovorno i bahato ponasaju.. Ili nema ulaza u hr bez testa da nisi pozitivan... Ako se ne varam imaju 280000 zaraznih...

Avatar EtTore
EtTore
19:01 04.07.2020.

Dolaze nam NAJGORI CORONASI! Pa SWE su 100 puta bolji od njih, mada ljudi nisu ni imali karanten!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije